Nemzetközi sikert ért el több magyar borászat is: itt a toplista, kik voltak a legjobbak

Pénzcentrum   
  Megosztom
Nemzetközi sikert ért el több magyar borászat is: itt a toplista, kik voltak a legjobbak

Taroltak a magyar borok a Berliner Wine Trophy-n – szúrta ki a Pénzcentrum. Négy kategóriában összesen 174 tétel lett aranyérmes és 6 a legmagasabb elismerést, azaz a Grand Gold minősítést is kiérdemelte.

Ahogy a portál írja, a Berliner Wine Trophy 2004 óta az OIV (International Organisation of Vine and Wine) által patronált borversenyek tagja és mára a szervezet és a világ legnagyobb mintaszámú, valamint Németország legjelentősebb borversenyévé vált.

A Pénzcentrum most kiszúrta, hogy nemrég zárult a 2022-es tételek kiértékelése, amelyen négy kategóriában – vörös (76), fehér (90), rozé (11), és blanc de blanc (3) – összesen 180 tétel lett aranyérmes, amelyből 6 a legmagasabb elismerést, azaz a Grand Gold minősítést is kiérdemelte. A Grand Gold minősítést a következők borászatok termékei érdemelték ki:

A Grand Gold minősítést kiérdemlő magyar borok a 2022-es Berliner Wine Trophy-n. (Forrás: Pénzcentrum)
A Grand Gold minősítést kiérdemlő magyar borok a 2022-es Berliner Wine Trophy-n. (Forrás: Pénzcentrum)

Az aranyérmes tételek között pedig olyan nagyágyúk szerepelnek, mint az Ostoros, a Takler, a Bolyki, a Gere, a Koch, a Dúzsi, a Figula, a Laposa, a Vylyan, és még sorolhatnák a legismertebb magyar borászatokat. A hazai borászati kultúra nemzetközi térnyerését viszont mi sem mutatja jobban, hogy akadnak kisebb pincészetek is szép számmal a díjazottak között.

A Pénzcentrum az elismerés kapcsán az Ostorosbor Zrt.-t érte el, akik elmondták annál nagyobb elismerést el sem tudnak képzelni, mint azt, hogy a 2022-es évjáratú Irsai Olivérük aranyérmet nyert Európa egyik legjelentősebb borversenyén. A teljes interjú és további részletek ide kattintva olvashatók.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

magyar borok

berliner wein trophy

grand gold

ostoros

takler

gere

bolyki

koch

dúzsi

figula

laposa

vylyan