Tovább forrong a hangulat Győrben: nem lesz népszavazás az akkumulátorgyár ügyében?

HelloVidék   
  Megosztom
Tovább forrong a hangulat Győrben: nem lesz népszavazás az akkumulátorgyár ügyében?

Péntek reggel kilenc órakor döntött Győrben a Helyi Választási Bizottság Pollreisz Balázs helyi népszavazási kérdéseiről. A városháza ülésen kiderült, a bizottság mindkét kérdés hitelesítését egyhangú döntéssel megtagadta - számolt be róla az ugytudjuk.hu.

Ahogy a portál írja, az „Akarja-e Ön, hogy Győrben akkumulátorgyár létesüljön?” kérdést vizsgálták első körben, erről ítélt most a bizottság. Dr. Gál Miklós, a bizottság elnöke közölte, csak a közgyűlés hatáskörében lévő ügyekben lehet helyi népszavazást kezdeményezni, és a kérdésnek mind a választópolgárok, mind a közgyűlés számára egyértelműnek kell lennie. Viszont a fenti kérdést a bizottság nem tartotta egyértelműnek. Indoklásukban kifejtették:

Hozzátették azt is, úgy vélik, nem várható el a választópolgároktól, hogy ismerjék egy akkumulátorgyár hatásait, amelynek vizsgálata nem is az önkormányzat, hanem a kormányhivatal hatáskörébe tartozik. A közgyűlés ezek miatt összességében egy sikeres népszavazás esetén sem tudná eldönteni, hogy milyen döntést kellene meghoznia.

A második kérdés így hangzott: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Győr Megyei Jogú Város önkormányzata ne kezdeményezzen kisajadtasi eljárást a 141/2018. (VII. 27.) Korm. rendelettel kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított Győri Ipari Park bővítése céljábol?” Erre a bizottság elnöke azt válaszolta, hogy

ezzel az a probléma, hogy kormányrendelet határozott, és az ügy kiemelt, tehát magasabb rendű jogszabály van játékban, így tehát erről sem határozhat valójában a közgyűlés, mivel a beruházásért összességében a főispánon keresztül a kormány felel.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

győr

akkumulátor

akkumulátorgyár

népszavazás