Tovább forrong a hangulat Győrben: nem lesz népszavazás az akkumulátorgyár ügyében?

HelloVidék   
  Megosztom
Tovább forrong a hangulat Győrben: nem lesz népszavazás az akkumulátorgyár ügyében?

Péntek reggel kilenc órakor döntött Győrben a Helyi Választási Bizottság Pollreisz Balázs helyi népszavazási kérdéseiről. A városháza ülésen kiderült, a bizottság mindkét kérdés hitelesítését egyhangú döntéssel megtagadta - számolt be róla az ugytudjuk.hu.

Ahogy a portál írja, az „Akarja-e Ön, hogy Győrben akkumulátorgyár létesüljön?” kérdést vizsgálták első körben, erről ítélt most a bizottság. Dr. Gál Miklós, a bizottság elnöke közölte, csak a közgyűlés hatáskörében lévő ügyekben lehet helyi népszavazást kezdeményezni, és a kérdésnek mind a választópolgárok, mind a közgyűlés számára egyértelműnek kell lennie. Viszont a fenti kérdést a bizottság nem tartotta egyértelműnek. Indoklásukban kifejtették:

Hozzátették azt is, úgy vélik, nem várható el a választópolgároktól, hogy ismerjék egy akkumulátorgyár hatásait, amelynek vizsgálata nem is az önkormányzat, hanem a kormányhivatal hatáskörébe tartozik. A közgyűlés ezek miatt összességében egy sikeres népszavazás esetén sem tudná eldönteni, hogy milyen döntést kellene meghoznia.

A második kérdés így hangzott: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Győr Megyei Jogú Város önkormányzata ne kezdeményezzen kisajadtasi eljárást a 141/2018. (VII. 27.) Korm. rendelettel kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított Győri Ipari Park bővítése céljábol?” Erre a bizottság elnöke azt válaszolta, hogy

ezzel az a probléma, hogy kormányrendelet határozott, és az ügy kiemelt, tehát magasabb rendű jogszabály van játékban, így tehát erről sem határozhat valójában a közgyűlés, mivel a beruházásért összességében a főispánon keresztül a kormány felel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

győr

akkumulátor

akkumulátorgyár

népszavazás