Elképesztő, ami a használt autókkal történik: tényleg lefelé tartanak az árak?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Elképesztő, ami a használt autókkal történik: tényleg lefelé tartanak az árak?

Úgy tűnik, valami megmozdult a piacon, és elkezdett lejjebb menni a használt elektromos autók ára - tudta meg a Pénzcentrum az ország legnagyobb hirdetési portáljaitól. A szakemberek szerint egyre többen hirdetik meg villanyautójukat, főképpen cégek szabadulnának a flottáktól.

A meghirdetett elektromos autók átlagára kapcsán pedig a Használtautó.hu értékesítési vezetője arról beszélt a Pénzcentrumnak, hogy az elmúlt három hónapban 14 millió forint volt, ez nyolc százalékkal alacsonyabb, mint a szeptember-novemberi időszak során meghirdetett autóké. Az elmúlt három hónap során feladott hirdetések járművei átlagosan 3 évesek voltak.

Hasonlóról számolt be Halász Bertalan is: a JóAutók adatai szerint tavaly augusztus közepéig az átlagárak növekedésének trendje folyamatosan felfelé mutatott. 12,7 millió forintról 17 millióig emelkedett. Ezután karácsonyig oldalazó mozgást tapasztalhattunk az árakban, Az év végétől kezdve pedig folyamatos a lejtmenet: Január eleje óta 17 millióról 15,3 millió forintnál jár a meghirdetett elektromos autók átlagára a portálon.

Jelenleg tapasztalható egy kisebb elbizonytalanodás a piacon az üzemeltetési költségek terén bekövetkező változások miatt, de hosszabb távon mindenképpen tovább folytatódik majd a villanyautók térnyerése, ami a használtautó-piaci szegmensben is fokozatosan növeli majd ennek a hajtástípusnak a részarányát

- kommentálta a piaci folyamatokat az ügyvezető.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

A piaci helyzetet, és annak kilátásait firtató kérdésünkre Szeder Attila pedig azt mondta, továbbra is hónapról hónapra több keresés érkezik a hibrid, valamint elektromos autós hirdetésekre.

Míg magánszemélyek esetén stagnál azok száma, akik meghirdetik autójukat, úgy egyre több céges hirdető kínálja elektromos járműveit. Ez két dologból adódhat: egyrészt a kereskedések elkezdték feltölteni a készleteiket a leginkább keresett modellekkel, vagyis az elektromos és hibrid járművekkel. Másrészt az új autók piacán egyre szélesebb a modellválaszték ezekből az autókból

- összegzett az értékesítési vezető.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autópiac

autóárak

használt autó vásárlás