Elképesztő, ami a használt autókkal történik: tényleg lefelé tartanak az árak?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Elképesztő, ami a használt autókkal történik: tényleg lefelé tartanak az árak?

Úgy tűnik, valami megmozdult a piacon, és elkezdett lejjebb menni a használt elektromos autók ára - tudta meg a Pénzcentrum az ország legnagyobb hirdetési portáljaitól. A szakemberek szerint egyre többen hirdetik meg villanyautójukat, főképpen cégek szabadulnának a flottáktól.

A meghirdetett elektromos autók átlagára kapcsán pedig a Használtautó.hu értékesítési vezetője arról beszélt a Pénzcentrumnak, hogy az elmúlt három hónapban 14 millió forint volt, ez nyolc százalékkal alacsonyabb, mint a szeptember-novemberi időszak során meghirdetett autóké. Az elmúlt három hónap során feladott hirdetések járművei átlagosan 3 évesek voltak.

Hasonlóról számolt be Halász Bertalan is: a JóAutók adatai szerint tavaly augusztus közepéig az átlagárak növekedésének trendje folyamatosan felfelé mutatott. 12,7 millió forintról 17 millióig emelkedett. Ezután karácsonyig oldalazó mozgást tapasztalhattunk az árakban, Az év végétől kezdve pedig folyamatos a lejtmenet: Január eleje óta 17 millióról 15,3 millió forintnál jár a meghirdetett elektromos autók átlagára a portálon.

Jelenleg tapasztalható egy kisebb elbizonytalanodás a piacon az üzemeltetési költségek terén bekövetkező változások miatt, de hosszabb távon mindenképpen tovább folytatódik majd a villanyautók térnyerése, ami a használtautó-piaci szegmensben is fokozatosan növeli majd ennek a hajtástípusnak a részarányát

- kommentálta a piaci folyamatokat az ügyvezető.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

A piaci helyzetet, és annak kilátásait firtató kérdésünkre Szeder Attila pedig azt mondta, továbbra is hónapról hónapra több keresés érkezik a hibrid, valamint elektromos autós hirdetésekre.

Míg magánszemélyek esetén stagnál azok száma, akik meghirdetik autójukat, úgy egyre több céges hirdető kínálja elektromos járműveit. Ez két dologból adódhat: egyrészt a kereskedések elkezdték feltölteni a készleteiket a leginkább keresett modellekkel, vagyis az elektromos és hibrid járművekkel. Másrészt az új autók piacán egyre szélesebb a modellválaszték ezekből az autókból

- összegzett az értékesítési vezető.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

autópiac

autóárak

használt autó vásárlás