Kiadták a figyelmeztetést: veszélyes méreg van ebben a lisztben, ne süss vele

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: veszélyes méreg van ebben a lisztben, ne süss vele

Magas tropánalkaloid-szennyezettség miatt hívtak vissza liszteket. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel.


 

Atropinnal és szkopolaminnal való szennyeződés miatt hívta vissza a Bauck Hof márka teljes kiőrlésű lisztjét a Bio Partner Kft., az esetről a Nébih oldalán is beszámoltak.

Ha vettél belőle, vidd vissza!

A termékvisszahívás a német Bauck Hof márka 230767 tételszámú, 400 grammos kiszerelésű, 2024. január 9-i minőségmegőrzési idejű bio teff lisztre vonatkozik. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy az azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel. Az érintett tételeket visszahívják és kivonják a kiskereskedelmi forgalomból.

Ezért veszélyesek ezek a szennyezőanyagok

A szakértők tájékoztatása szerint a termékben kimutatott tropán alkaloidok bizonyos növényekben, például a nadragulyában, a csattanó maszlagban vagy a kokacserjében fordul elő mint toxikus hatású, másodlagos anyagcseretermék. Ezek a vegyületek az érintett növények minden részében megtalálhatóak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

étel

ételmérgezés

allergia