Az igazi fekete leves még csak most jöhet: ez várhat a magyarokra az árstop után

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Az igazi fekete leves még csak most jöhet: ez várhat a magyarokra az árstop után

Az Eurostat adatai szerint az élelmiszerinfláció Magyarországon 47 százalék volt februárban, míg az uniós adat 19 és fél százalék. Minden hónapban ugyanaz a tíz élelmiszer kerül a kosárba. Ezek közül február óta kettő ára nem változott, nyolcé azonban tovább emelkedett- derült ki az ATV riportjából.


 

Az Eurostat adatai szerint az Európai Unióban februárban 19 és fél, itthon több mint a duplája: 47 százalék volt az élelmiszerinfláció. Az ATV Híradójának stábja ezúttal is megvásárolta azt az élelmiszercsomagot, aminek az árát ősz óta regisztrált:

A paradicsom kilójáért februárban 2490 forintot, most pedig csaknem háromezret kellett fizetnie a stábnak. Az alma egy hónappal ezelőtt 349 forint volt, márciusban 399 forintba került. A húsz dekás tészta ára nem változott. Ahogy múlt hónapban, most is 779 forintot kellett fizetnie a stábunknak. Nem emelkedett a tojás ára sem. Egy doboz most is 1199 forintba kerül.

A tejföl viszont 24, a sertéspárizsi 37, a barna kenyér kilója pedig hét százalékkal drágult a februári árhoz képest.

A 40 dekás vajat 699 forintért, a 2,8 százalékos tartós tejet 645-ért, a 20 dekás sajtot pedig 422 forintért emeltük le a polcokról. Ez utóbbi kilónkénti ára a szerdáig kiírt akció miatt 2000 forint volt.

Amennyiben az ársapkát eltörlik, akkor egy nagyon komoly ugrás lesz, ami valószínűleg a vásárlók számára komoly csalódást fog okozni, akik abban reménykednek, hogy a mostani akció tartóssá válik és ezek az élelmiszerek egy alacsonyabb árszintre állnak vissza

- mondta Raskó György a híradóban.

Hozzátette: a csökkenés más országokhoz képest Magyarországon sokkal később lesz majd érezhető.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vásárlás

áremelkedés

infláció

gazdaság