Csak egy tanfolyam kell, hogy rengeteget pénzt keressünk? Most kiderül

Pénzcentrum   
  Megosztom
Csak egy tanfolyam kell, hogy rengeteget pénzt keressünk? Most kiderül

A kialakult gazdasági helyzet, a hárború hatása, az infláció, sokakat kényszerített változtatásokra. Es sok magyar esetében azt jelentette, hogy új szakmát tanul és abban helyezkedik el vagy a saját lábára áll. Vajon az új kihívások számos, eddig ismeretlen szakmai lehetőséget rejtenek magukban, csak képezni kell magunkat? A Dekra Akademie értékesítési igazgatója szerint a felnőttképzés reformját követően számos versenyképes hiányszakma közül válogathatnak a munkavállalók. Tornyi Lajos most arról beszélt a Pénzcentrumnak, hogy a munkaerőhiány miatt egyre több vállalatnak lesz szüksége a külföldi munkarő-kölcsönzésre.

Ahogy a portálnak mondta a szakember, megjelentek olyan hiányszakmák, amire nagy szükség volt és a korábbi rendszerben nem lehetett elérni. Példaként az energiaválságot, illetve hazánkban az építőiparban tapasztalható változásokat emelte ki.

Főként ezek tették szükségessé, hogy az energiahatékonysági beruházásokhoz kapcsolódó szakmák is megjelenjenek a kínálatban. Egyre többen fordulnak az olyan hiányszakmák felé, mint a nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő vagy a napelem telepítő. Az elmúlt időszakban csúcsra járatott beruházási programok a szakmai képzéseink iránti keresletben is maximálisan megmutatkoznak. Az építkezések során egyre inkább elvárás lett az energiahatékonyság, ehhez pedig képzett szakemberekre van szükség.

- emelte ki Tornyi Lajos.

Mire van kereslet most?

Több mint száz programkövetelményes szakképesítéssel tudják kiszolgálni céges, valamint egyéni érdeklődőinket. Ezek közül a legnépszerűbb az energetika és elektromosság ágazat. Ezen belül a szakember kiemelte a kazános, hűtéstechnikai képzéseiket, illetve azokat a szakmai felkészítéseket melyek a feszültség alatti munkavégzéshez kapcsolódnak.

Elektronika és automatizálás területén több PLC csoporttal büszkélkedhetünk országos viszonylatban. Hegesztőink több szakmairányban pedig sikeresen vállaltak munkát a szakképesítés megszerzését követően a gépgyártásban. Folyamatos a megkeresés az erdőgazdálkodási ágazathoz tartozó, képzési listánkon szereplő fakitermelő, valamint gallyazó-daraboló végzettségek iránt

- tette hozzá.

Mint említette, a nagy beruházások következtében fokozódó érdeklődést tapasztalnak a logisztikai és a vámügyintéző képzések iránt is. Továbbá különösen fontos feladatként tekintenek az oktatásra, ahol a dajka, valamint a pedagógiai munkatárs a legkeresettebb szakmai területek.

A részszakképesítések közül egyértelműen az aranykalászos gazda képzést tudom kiemelni, amely egyrészt lehetőséget teremt arra, hogy a képzés sikeres elvégzése után mezőgazdasági munkát végezhessen a résztvevő, másrészt azok számára is fontos, akik saját gazdaság indításában, földterület vásárlásában gondolkodnak

- mondta el Tornyi Lajos a képzésekről.

Mire számítanak még a szakemberek? Milyen képzések lesznek a legnépszerűbbek a jövőben? Erről többet a Pénzcentrum cikkében olvashatunk, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

továbbképzés

tanulás

felnőttképzés

okj