Csak egy tanfolyam kell, hogy rengeteget pénzt keressünk? Most kiderül

Pénzcentrum   
  Megosztom
Csak egy tanfolyam kell, hogy rengeteget pénzt keressünk? Most kiderül

A kialakult gazdasági helyzet, a hárború hatása, az infláció, sokakat kényszerített változtatásokra. Es sok magyar esetében azt jelentette, hogy új szakmát tanul és abban helyezkedik el vagy a saját lábára áll. Vajon az új kihívások számos, eddig ismeretlen szakmai lehetőséget rejtenek magukban, csak képezni kell magunkat? A Dekra Akademie értékesítési igazgatója szerint a felnőttképzés reformját követően számos versenyképes hiányszakma közül válogathatnak a munkavállalók. Tornyi Lajos most arról beszélt a Pénzcentrumnak, hogy a munkaerőhiány miatt egyre több vállalatnak lesz szüksége a külföldi munkarő-kölcsönzésre.

Ahogy a portálnak mondta a szakember, megjelentek olyan hiányszakmák, amire nagy szükség volt és a korábbi rendszerben nem lehetett elérni. Példaként az energiaválságot, illetve hazánkban az építőiparban tapasztalható változásokat emelte ki.

Főként ezek tették szükségessé, hogy az energiahatékonysági beruházásokhoz kapcsolódó szakmák is megjelenjenek a kínálatban. Egyre többen fordulnak az olyan hiányszakmák felé, mint a nyílászáró és árnyékolástechnikai szerelő vagy a napelem telepítő. Az elmúlt időszakban csúcsra járatott beruházási programok a szakmai képzéseink iránti keresletben is maximálisan megmutatkoznak. Az építkezések során egyre inkább elvárás lett az energiahatékonyság, ehhez pedig képzett szakemberekre van szükség.

- emelte ki Tornyi Lajos.

Mire van kereslet most?

Több mint száz programkövetelményes szakképesítéssel tudják kiszolgálni céges, valamint egyéni érdeklődőinket. Ezek közül a legnépszerűbb az energetika és elektromosság ágazat. Ezen belül a szakember kiemelte a kazános, hűtéstechnikai képzéseiket, illetve azokat a szakmai felkészítéseket melyek a feszültség alatti munkavégzéshez kapcsolódnak.

Elektronika és automatizálás területén több PLC csoporttal büszkélkedhetünk országos viszonylatban. Hegesztőink több szakmairányban pedig sikeresen vállaltak munkát a szakképesítés megszerzését követően a gépgyártásban. Folyamatos a megkeresés az erdőgazdálkodási ágazathoz tartozó, képzési listánkon szereplő fakitermelő, valamint gallyazó-daraboló végzettségek iránt

- tette hozzá.

Mint említette, a nagy beruházások következtében fokozódó érdeklődést tapasztalnak a logisztikai és a vámügyintéző képzések iránt is. Továbbá különösen fontos feladatként tekintenek az oktatásra, ahol a dajka, valamint a pedagógiai munkatárs a legkeresettebb szakmai területek.

A részszakképesítések közül egyértelműen az aranykalászos gazda képzést tudom kiemelni, amely egyrészt lehetőséget teremt arra, hogy a képzés sikeres elvégzése után mezőgazdasági munkát végezhessen a résztvevő, másrészt azok számára is fontos, akik saját gazdaság indításában, földterület vásárlásában gondolkodnak

- mondta el Tornyi Lajos a képzésekről.

Mire számítanak még a szakemberek? Milyen képzések lesznek a legnépszerűbbek a jövőben? Erről többet a Pénzcentrum cikkében olvashatunk, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

továbbképzés

tanulás

felnőttképzés

okj