Lenyomhatja a Tisza-tó a Balatont? Egyre többen vesznek itt házat, nyaralót

Világgazdaság   
  Megosztom
Lenyomhatja a Tisza-tó a Balatont? Egyre többen vesznek itt házat, nyaralót

Egyre népszerűbb a Tisza-tó, egyre többen vásárolnak itt nyaralóingatlant és szálláshelyként működtethető ingatlanokat is. Ahogy a Világgazdaság írja, a térség különleges természeti adottságai, fejlődő turisztikai attrakciói és az átlagosan 25-30 milliós helyi ingatlanárak együttesen évről évre több vásárló számára meggyőzők. Ráadásul a fővárostól sincs túlságosan messze, időben kb. annyi, mintha a Balatonra ugranánk le Budapestről. De, hogy alakulnak az ingatlanárak a tó környékén? Most kiderül!

A tóparti településeken 30 millió forint alatti átlagáron kínálják az ingatlanokat még most is – írta meg a Világgazdaság az Ingatlan.com által kigyűjtött adatokra hivatkozva. Mint azt vázolták, az adatok szerint a legértékesebbek a tiszafüredi ingatlanok, ott március végén csaknem 40 millió volt a napi középár, amit nem meglepő módon a poroszlói piac követ több mint 30 milliós átlaggal. A két település népszerűségát erősítheti, hogy Budapestről is közvetlen vasúti járatokkal, átszállás nélkül megközelíthető.

A portál kiemelte azt is, hogy Abádszalókon és Kiskörén is 24,5 millió forint körül mozog az átlagos kínálati ár, Sarudon egymillióval több, 25,6 millió az aktuális árszint. A tóparttól távolabb fekvő tiszaderzsi lakóövezetben kínált ingatlanok árszintje fele a környékbelieknek, aminek a helyi munkalehetőségek és az idegenforgalom hiánya a speciális oka.

Nem riadnak meg a magyarok a munkától sem

A tó közelében azonban nem riadnak vissza a vásárlók a teljesen felújítandó vagy a bontandó épületektől sem, hiszen így olcsóbban juthatnak jó helyen lévő telekhez, mintha a folyamatosan dráguló üres telkek kínálatából választanának

– mondta el Benedikt Károly, a Duna House (DH) PR- és elemzési vezetője a portálnak.

Hozzátette, hogy intenzívebb lett a tókörnyéki ingatlanok iránti kereslet, a népszerűséggel az ingatlanárak is növekedtek, már millió feletti négyzetméterárakkal is lehet találkozni a kínálatban. Az árak emelkedése azonban közel sem volt annyira dinamikus, mint például a Balaton környékén, ám emiatt árcsökkenésre nem, legfeljebb az árak stagnálására lehet számítani az idei évben a szakember szerint.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tisza-tó

lakásvásárlás

nyaralóvásárlás

szálláshelypiac

szálláshelyként vásárolt ingatlan