Sok százezer magyar lehet feketelistás: ezért nem juthatnak kedvező kölcsönhöz

Pénzcentrum   
  Megosztom
Sok százezer magyar lehet feketelistás: ezért nem juthatnak kedvező kölcsönhöz

Vannak azonban olyan magyarok, akiknek esélyük sincs jelenleg hitelhez jutni. A probléma nem csak a munkanélkülieket és a minimálbér alatt keresőket, hanem a kisgyermeket nevelőket is érinti - írta a Pénzcentrum. 

Vélhetően a magyarok megélhetési költségeinek rohamos növekedése tartja továbbra is magas szinten a személyi kölcsönök iránti keresletek. Éppen a leginkább rászorulók közül kerülnek viszont ki azok is, akiknek esélyük sincsen kölcsönhöz jutni a nagyobb bankoktól. A probléma ráadásul nem csak a minimálbéreseket és munkanélkülieket, hanem számos egyéb csoportot is érint. Aki pedig az átlagnál szegényebbként hozzá is jut egy banki kölcsönhöz, számolhat vele, hogy rosszabb kondíciók mellett juthat csak a pénzéhez, mint a jobban kereső igénylők. fizetőképességének javulása és fogyasztási cikkek drágulása miatt jelenleg iszonyúan népszerűek a személyi hitelek. Vannak azonban olyan magyarok, akiknek esélyük sincs jelenleg hitelhez jutni. A probléma nem csak a munkanélkülieket és a minimálbér alatt keresőket, hanem a kisgyermeket nevelőket is érinti - írta a Pénzcentrum.

Kik lehetnek ma Magyarországon rossz adósok?

Fontos az is, mennyit keresünk, de könnyen a "rossz adósok" közé kerülhetnek a bankoknál azok, akik az alábbi kategórába tartoznak:

  • A túl rövid ideje foglalkoztatottak.
  • A próbaidősök.
  • A cselekvőképtelenek.
  • A nyugdíjasok, a gyerekesek és a közmunkások.
  • A GYED-en, GYES-en, GYET-en lévők.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

kedvező kölcsön

feketelista

gazdaság

infláció