Őrület! Lángosbokrokat ültettek a Balaton partján: a terméséből speciális liszt készül

HelloVidék   
  Megosztom
Őrület! Lángosbokrokat ültettek a Balaton partján: a terméséből speciális liszt készül

Idén a Balaton partjára is ültetettek hasonló spagettifákat, ezek tövébe lángosbokrokat is telepítettek, amelyek termése alkalmas lehet egy speciális liszt készítésére is. Az ültetvényeken szüretelt spagettiből és lángoslisztből kizárólag a helyi éttermek tulajdonosai vásárolhatnak, hogy ezzel is csökkenteni tudják a vendéglátóegységek költségeit. A spagettifa beruházás 423.000 euró uniós támogatást kapott, amelynek feltétele az volt, hogy a termékek szállítását kizárólag olyan energiával meghajtott járművekkel lehet szállítani, amelyek nem tartoznak az Európai Unió embargóval sújtott termékei közé és a tiltás nem elérhető az EUR-Lex adatbázisában.

Ez az oka annak, hogy kizárólag kerékpárral (nem elektromos!) lehet majd szállítani a lángos olcsó alapanyagát -írta a közösségé médiában megtalálható bejegyzés. Ez az oka annak, hogy a termelők együtt fognak működni a BalatonBike366 elnevezésű kerékpárközpontokkal, amelyek Balatonfüreden, Balatonföldváron és Keszthelyen nyíltak meg. Itt olyan utánfutóval is felszerelt kerékpárokat is lehet majd bérelni, amelyek alkalmasak 15-45 kg tésztafa termés szállítására is. Az új alapanyag árából külön kedvezményt kapnak azok a vállalkozók, akik elkészítik a nyári időszakban Füred Kapitány, a balatoni mesehős menüjét is, amely a spagetti mellett olyan gyümölcslevekből készült frissítőt is tartalmaz, amelyet kizárólag a környékbeli termelők készítettek. Mindezzel a gyermekek egészséges táplálkozására, a folyadék fogyasztásának fontosságára is fel szeretnék hívni a figyelmet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fake news

balaton

téves információ

áprilisi térfa

álhír