Őrület! Lángosbokrokat ültettek a Balaton partján: a terméséből speciális liszt készül

HelloVidék   
  Megosztom
Őrület! Lángosbokrokat ültettek a Balaton partján: a terméséből speciális liszt készül

Idén a Balaton partjára is ültetettek hasonló spagettifákat, ezek tövébe lángosbokrokat is telepítettek, amelyek termése alkalmas lehet egy speciális liszt készítésére is. Az ültetvényeken szüretelt spagettiből és lángoslisztből kizárólag a helyi éttermek tulajdonosai vásárolhatnak, hogy ezzel is csökkenteni tudják a vendéglátóegységek költségeit. A spagettifa beruházás 423.000 euró uniós támogatást kapott, amelynek feltétele az volt, hogy a termékek szállítását kizárólag olyan energiával meghajtott járművekkel lehet szállítani, amelyek nem tartoznak az Európai Unió embargóval sújtott termékei közé és a tiltás nem elérhető az EUR-Lex adatbázisában.

Ez az oka annak, hogy kizárólag kerékpárral (nem elektromos!) lehet majd szállítani a lángos olcsó alapanyagát -írta a közösségé médiában megtalálható bejegyzés. Ez az oka annak, hogy a termelők együtt fognak működni a BalatonBike366 elnevezésű kerékpárközpontokkal, amelyek Balatonfüreden, Balatonföldváron és Keszthelyen nyíltak meg. Itt olyan utánfutóval is felszerelt kerékpárokat is lehet majd bérelni, amelyek alkalmasak 15-45 kg tésztafa termés szállítására is. Az új alapanyag árából külön kedvezményt kapnak azok a vállalkozók, akik elkészítik a nyári időszakban Füred Kapitány, a balatoni mesehős menüjét is, amely a spagetti mellett olyan gyümölcslevekből készült frissítőt is tartalmaz, amelyet kizárólag a környékbeli termelők készítettek. Mindezzel a gyermekek egészséges táplálkozására, a folyadék fogyasztásának fontosságára is fel szeretnék hívni a figyelmet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fake news

balaton

téves információ

áprilisi térfa

álhír