Gulyás Gergely bejelentette: döntött a kormány, itt az új rezsiszabály, magyarok tízezreit érinti

HelloVidék   
  Megosztom
Gulyás Gergely bejelentette: döntött a kormány, itt az új rezsiszabály, magyarok tízezreit érinti

Mindenki számolhat azzal, hogy a rezsicsökkentés jelenlegi mértékét fenn tudják tartani, meg fogják hosszabbítani - hangzott el a ma délelőtt megtartott Kormányinfón. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a megnövekedett energiaárak nagy nehézséget jelentenek a gazdaságnak. A kis- és középvállalkozások, önkormányzatok, egyesületek, alapítványok megsegítéséről döntött tegnap a kormány: beavatkozik a kedvezőtlen feltételekkel megkötött szerződésekbe. A kormány döntése nyomán 14 ezer nem lakossági fogyasztónak lesz így 10 forint alatt gáz MJ-ja, és 80 forint alatt az áram kWh-ként. A 14 ezerből 10 ezer vállalkozást érint a döntés.

Ma délelőtt Kormányinfót tartott Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy szükség van a víziközmű-hálózat fejlesztésére, és a vízárak egységesítésére. A kormány ezért felhatalmazta Lantos Csaba energiaügyi minisztert, hogy megoldást találjon a két problémára.

Szentkirályi Alexandra kérdésre válaszolva elmondta, hogy június 30-ig tervezik bevezetni az árfigyelő rendszert, amely segítséget jelenthet a vásárlóknak. Kialakulhat egy árverseny, mely leszoríthatja az inflációt.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kormányinfó

gulyás gergely

szentkirályi alexandra

rezsi

rezsicsökkentés