Miskolcon élőben is meghallgathatod a Portfolio vezető elemzőjét

Portfolio   
  Megosztom
Miskolcon élőben is meghallgathatod a Portfolio vezető elemzőjét

Az elmúlt évek történései, mint például az orosz-ukrán háború, az infláció és az energiaválság kockázata komoly gazdasági következményekkel járt. A magyar vállalkozásoknak is napról napra újabb kihívásokkal kell szembe nézniük, az elmúlt néhány hónap mutatói alapján jól látható, hogy nem kezdte túl jól az évet a magyar gazdaság. A Portfolio és a KAVOSZ országos rendezvénysorozatán április 13-án Miskolcon szakemberek segítségével járunk utána, mégis mi vár idén a magyar cégekre, látni-e már a fényt az alagút végém: előad többek között Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője is. 

 

Komoly hatást gyakorolt a hazai kkv-kra mindaz, ami a világban az elmúlt években történt. Az orosz-ukrán háború, az infláció és az energiaválság kockázata egyaránt nehézségeket jelentett. Mindennek hatását jól mutatja az, hogy egy felmérés szerint 2020-2022 között közel 50 százalékkal is csökkenhetett a magyarországi kis- és középvállalkozások értéke.

Az elmúlt néhány hónap gazdasági mutatói sem festenek túl derűs képet, akár a kiskereskedelmi forgalmat, akár az ipari termelést, akár a foglalkoztatást nézzük, egyelőre szembetűnő a folyamatok romlása, amely nehéz helyzetbe hozza a hazai vállalkozásokat is.

Ugyanakkor a cégek tulajdonosai és vezetői a megfelelő intézkedésekkel képesek lehetnek ellensúlyozni a negatív hatásokat. Ebben lehet a vállalatvezetők, vállalkozók, gazdálkodók segítségére a Portfolio és a KAVOSZ országos gazdasági rendezvénysorozata, melynek második állomása Miskolc lesz, április 13-án.

Mire számíthatnak a résztvevők?

Miskolcon szó lesz többek között a kormányzati támogatásokról és lehetőségekről a magyar vállalkozások számára, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a VOSZ szerepéről.

Fetter István, a CIB Csoport Kisvállalati Divízió Vezetője arról beszél majd, hogyan lehet kihozni a maximumot a bankunkból, Rózner Anna, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. üzletfejlesztési igazgatója pedig a hitelgarancia szerepéről tart majd előadást a kkv-k finanszírozási forráshoz jutásában.

Érdekesnek ígérkezik a vállalati panelbeszélgetés is, melynek moderátora Csabai Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Széchenyi Kártya irodavezetője, a beszélgetés résztvevői pedig:

  • Dr. Barkóczy Péter, Termék és minőségfejlesztési igazgató, FUX Zrt.
  • Kiss László, cégcsoport vezető, KISS Cégcsoport, alelnök, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
  • Kovács J. Attila, ügyvezető-tulajdonos, Ortopán Kft.
  • Ritó Zsolt, szakmai vezető, Traditional Solutions Kft.
  • Szabó Szilárd, ügyvezető, tulajdonos, Agro AIM Hungária Kft.
  • Szalai László, ügyvezető, Szal-Agro Kft.

A RENDEZVÉNY TÁMOGATÓINKNAK KÖSZÖNHETŐEN INGYENES, DE A RÉSZVÉTELHEZ REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

portfolio

miskolc

gazdaság

kavosz

kkv