Itt a bejelentés: megváltoznak a CSOK és a babaváró támogatás szabályai

Portfolio   
  Megosztom
Itt a bejelentés: megváltoznak a CSOK és a babaváró támogatás szabályai

Kihirdette a kormány, hogy változtat a családok otthonteremtési kedvezmény (CSOK) és a babaváró támogatás szabályain - derül ki a kedd esti Magyar Közlönyből.

Ahogy arról a Portfolio beszámolt, a módosítás két fő változtatást eszközöl:

  • a babaváró kölcsön igénylésének határidejét 60-ról 180 napra meghosszabbítja, valamint lehetőséget ad arra, hogy az otthonfelújítási támogatás esetében 2022 végén - azaz az igénylési véghatáridő lejártát megelőzően - kérelmet benyújtók és elutasításban részesülők ne kerülhessenek rosszabb helyzetbe, mint akik még jóval a határidő előtt nyújtották be kérelmüket s így mulasztásukat orvosolva újra beadhatták azt.
  • Az elektronikus formában benyújtott igénylések esetén az elbírálási határidőt egy alkalommal 45 nappal meghosszabbíthatják. A módosítás célja az ügyintézés egyszerűbbé tétele és az egyéni élethelyzetek figyelembevétele volt a tervezet indoklása szerint.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csok

babaváró

babaváró hitel

családok otthonteremtési kedvezménye

magyar közlöny

portfolio