Itt a bejelentés: megváltoznak a CSOK és a babaváró támogatás szabályai

Portfolio   
  Megosztom
Itt a bejelentés: megváltoznak a CSOK és a babaváró támogatás szabályai

Kihirdette a kormány, hogy változtat a családok otthonteremtési kedvezmény (CSOK) és a babaváró támogatás szabályain - derül ki a kedd esti Magyar Közlönyből.

Ahogy arról a Portfolio beszámolt, a módosítás két fő változtatást eszközöl:

  • a babaváró kölcsön igénylésének határidejét 60-ról 180 napra meghosszabbítja, valamint lehetőséget ad arra, hogy az otthonfelújítási támogatás esetében 2022 végén - azaz az igénylési véghatáridő lejártát megelőzően - kérelmet benyújtók és elutasításban részesülők ne kerülhessenek rosszabb helyzetbe, mint akik még jóval a határidő előtt nyújtották be kérelmüket s így mulasztásukat orvosolva újra beadhatták azt.
  • Az elektronikus formában benyújtott igénylések esetén az elbírálási határidőt egy alkalommal 45 nappal meghosszabbíthatják. A módosítás célja az ügyintézés egyszerűbbé tétele és az egyéni élethelyzetek figyelembevétele volt a tervezet indoklása szerint.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csok

babaváró

babaváró hitel

családok otthonteremtési kedvezménye

magyar közlöny

portfolio