Igazi szenzáció ez az új, magyar termék: holnaptól minden Lidl boltban kapható

HelloVidék   
  Megosztom
Igazi szenzáció ez az új, magyar termék: holnaptól minden Lidl boltban kapható

Holnaptól elérhetőek a Lidl Magyarország üzlethálózatában az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet magyar tájfajta, öko paradicsompalántái. Időszakos jelleggel vásárolhatóak meg a különleges Cegléd, Fadd, Máriapócs, illetve Tolna tájfajta palánták, melyeket bio körülmények között neveltek, kitűnő alkalmazkodóképességűek és kiváló minőségűek. A diszkontlánc immáron 5. éve működik együtt a Kutatóintézettel azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a hazai tájfajták térnyeréséhez és a fenntartható gazdálkodás népszerűsítéséhez.

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet 5 évig vizsgálta, hogy melyek az ökológiai módszerekkel legjobban termeszthető, magyar tájfajta paradicsomok. 2017-ben indította el a kutatások eredményeként legjobbnak tartott tájfajta paradicsomok népszerűsítését, melyhez két évvel később a Lidl Magyarország is csatlakozott, ezáltal is támogatva az akció országossá bővülését.

A hazai tájfajták termesztésével a mezőgazdasági sokféleség fokozásához és a biodiverzitás megóvásához is hozzájárulhatunk.

A Lidl elkötelezett a hazai értékek és természeti erőforrásaink megőrzése iránt, ezért örömmel csatlakoztunk az ÖMKi programjához. Az együttműködés keretében a korábbiak során alakor és tönke ősgabonalisztet, 2019 óta pedig tájfajta paradicsompalántát kínálunk vásárlóinknak, melyek az idei évben május 4-étől lesznek kaphatóak a Lidl áruházakban

– mondta Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációs vezetője.

Bár kutatómunkánk során elsősorban a mezőgazdasággal foglalkozó szakembereket, profi termelőket szólítjuk meg, a fenntartható élelmiszertermelés támogatásában és népszerűsítésében a kiskertes gazdálkodóknak is jelentős szerepe van. Ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy évről-évre eljussanak az ország minden pontjára a tájfajta paradicsompalántáink a Lidl segítségével, és ezáltal minél szélesebb körben megismertessük az ökológiai gazdálkodás fontosságát és a friss öko-termények utánozhatatlan ízét

- tette hozzá Dr. Drexler Dóra, az ÖMKi ügyvezetője.

A Tolna tájfajta paradicsom augusztus elején érik, kellemes ízű, magas létartalmú, így elsősorban befőzésre alkalmas. A változatos formában felhasználható hazai és bio tájfajta paradicsomok jól beilleszthetőek a tudatos és fenntarthatóbb táplálkozásba is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lidl

paradicsom

tájfajta

hazai tájfajták