Fémtolvajokat fogtak Somogyban: a házaspár 175 tonna hulladékot halmozott fel

MTI   
  Megosztom
Fémtolvajokat fogtak Somogyban: a házaspár 175 tonna hulladékot halmozott fel

Fémhulladék engedély nélküli gyűjtése miatt vádat emelt az ügyészség egy házaspár ellen - közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

Azt írták: a harmincas éveiben járó nő és férje a kiskorú gyermekük nevére vásárolt kaposvári ingatlanon 2021 januárjától másfél éven át gyűjtött hulladékot, amelyet bontás, szétválogatás után környékbeli fémkereskedelmi telephelyeken adott le.

A házaspár 175 tonna hulladékot halmozott fel, és rövid időn belül mintegy 29 millió forint jövedelemre tett szert, a tevékenységükkel járó zaj azonban felkeltette a közelben lakók, majd a hatóságok figyelmét is

- tették hozzá.

Jelezték: egy helyszíni ellenőrzés eredményeként a vádlottak ellen büntetőeljárás indult, továbbá eltiltották őket az engedély nélküli fémkereskedelemtől. A Kaposvári Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt azt indítványozta a bíróságnak, hogy a nőt felfüggesztett, büntetett előéletű férjét végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje. Az ügyészség emellett vagyonelkobzás elrendelését, és azt is kérte, hogy a házaspárt tiltsák el a közúti járművezetéstől, mert a hulladékot minden esetben autóval szállították a fémkereskedelmi telephelyekre.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

somogy

somogy megye

fémtolvajok