800 milliós gigafelújítás, amiből 120 új parkolóra is futotta: nézzétek, mit kapott Esztergom!

MTI   
  Megosztom
800 milliós gigafelújítás, amiből 120 új parkolóra is futotta: nézzétek, mit kapott Esztergom!

Befejeződött Esztergomban a belváros integrált és fenntartható felújítása közel 800 millió forintos beruházással.


 


 

Az MTI tájékoztatása szerint a munkálatok során közösségi szolgáltató központot alakítottak ki egy leromlott állapotú épületből, zöld parkolót építettek a Prímás-szigeten, valamint rendbe hozták a Kis-Duna partján lévő fasorokat.

A projekt 580 millió forint európai uniós támogatással és 181 millió forint saját forrás bevonásával valósult meg.

A Kapcsolatok Házában három egymás melletti épületében közösségi tereket, foglalkoztatókat, előadó-, illetve rendezvénytermeket, irodákat és kávézót alakítottak ki.

A városlakók által közkedvelt Gesztenye és Platán fasorban ápoló gallyazást végeztek. Közel száz fa kivágását kellett elrendelni balesetveszélyes állapotuk miatt, azonban ezek pótlása a közeljövőben megtörténik.

Az esztergomi Prímás-szigeten egy közel 120 férőhelyes parkolót építettek, melyet ingyenesen lehet igénybe venni. A létesítményben 6 elektromos töltőállomást telepítettek és buszok fogadására is alkalmassá tették a helyet.

A beruházás során megvalósult a Széchenyi tér és Kis-Duna sétány gyalogos kapcsolatának kialakítása, ez segíti a főtér újjáéledését - ismertette a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

esztergom

európai únió

úniós támogatás

felújítás