Hatalmas beruházás Esztergomban: 1,2 milliárd forint támogatást kapott a város

MTI   
  Megosztom
Hatalmas beruházás Esztergomban: 1,2 milliárd forint támogatást kapott a város

Az IRMÁK Közhasznú Nonprofit Kft. esztergomi központjában 48 új, támogatott lakhatású férőhelyet alakít ki értelmi fogyatékosoknak 1,2 milliárd forintos pályázati támogatásból - közölte Szebeni Bence, a társaság cégvezetője a létesítmény keddi alapkőletételén.

Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, a beruházás egy 16 milliárd forintos program része, amelyben országszerte 35 szervezet épít lakóotthonokat fogyatékossággal élő emberek számára, a nagyméretű ellátó intézmények kiváltására.

A december végére elkészülő intézmény 20 új munkahelyet hoz létre a szociális ellátó szférában, illetve bedolgozói munkát biztosítanak az otthonokban élő 48 embernek. A társaság 2021-ben 1,4 milliárd forint ráfordításával épített 11 lakóházat és egy szociális szolgáltató központot Esztergomban, ahol 125 embernek biztosít ellátást és munkát.

Az Irmák Közhasznú Nonprofit Kft. 2000 óta foglalkozik fogyatékossággal élő emberek és idősek gondozásával Albertirsán, Csobánkán, Esztergomban, Kesztölcön, Pilisen, Piliscsabán, Soltvadkerten és Szentendrén, közel ötszázötven embert ellátva.

A foglalkoztató, idős- és lakóotthonokban, bentlakásos formában, a nappali ellátó intézményeikben, illetve a támogató szolgálatok keretében az otthonukban élő akadályozottak életét igyekeznek megkönnyíteni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

esztergom

értelmi fogyatékosok

férőhely

lakhatás

pályázat