Belehúz a fejlesztésbe Debrecen: százezreket nyerhetnek a lakók a támogatással

MTI   
  Megosztom
Belehúz a fejlesztésbe Debrecen: százezreket nyerhetnek a lakók a támogatással

Debrecenben újraindítják a már korábban sikeres panelfelújítási programot: az energiahatékonyság javítását szolgáló programra az idén 500 millió forint keretösszeget biztosít a város saját bevételeiből - jelentette be a cívisváros polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

Papp László polgármester egy vénkerti felújítandó panelház előtt azt mondta, a pályázat keretében nyílászárók energia-megtakarítást eredményező cseréjére, homlokzatok és födémek hőszigetelésére, illetve liftek energia-megtakarítást jelentő cseréjére igényelhetnek támogatást az iparosított technológiával épített, társasházként működő lakóépületek lakóközösségei, valamint a debreceni székhelyű lakásszövetkezetek.

A támogatás mértéke az elszámolható bekerülési költség 25 százaléka, de legfeljebb lakásonként 750 ezer forint

- tette hozzá a polgármester megjegyezve, hogy a panelprogramot az elkövetkező években is folytatják, az ideihez hasonló támogatási összeggel.

A városi közgyűlés elé csütörtökön kerülő, a panelprogram támogatásáról szóló előterjesztést a legnagyobb képviselőcsoport, a Fidesz-KDNP frakció támogatja - közölte a sajtótájékoztatón Papp Viktor frakcióvezető:

Debrecenben több mint 25 ezer panellakás van, a teljes lakásszám csaknem egyharmada, amelyek 24 százalékát újították fel eddig a korábbi panelprogramok keretében. A korábbi felújítások tapasztalatai szerint a nyílászárók cseréjével és a hozzá kapcsolódó homlokzati, illetve födémszigetelésekkel 18-20 százalékos energiamegtakarítás érhető el, de ha ezekkel egyidőben a fűtést is korszerűsítik, a megtakarítás elérheti az 55 százalékot

- magyarázta a politikus.

A panelprogramra június 1-től december 31-ig lehet pályázni, az elbírálás folyamatos lesz. A pályázattal kapcsolatos dokumentumokat a www.panelprogram.debrecen.hu felületről tölthetik le az érdeklődők - hangzott el a tájékoztatón.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

panelprogram

panelfelújítás

energiahatékonyság

papp lászló

támogatás