Félmilliárd forint támogatást nyert el Mezőkovácsháza: vajon, miért kapta a pénzt a település?

MTI   
  Megosztom
Félmilliárd forint támogatást nyert el Mezőkovácsháza: vajon, miért kapta a pénzt a település?

Félmilliárd forint uniós támogatást nyert el komplex infrastrukturális fejlesztésre a Békés vármegyei Mezőkovácsháza - közölte az önkormányzat.

Mint írták, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből elnyert összegből fejlesztik a csapadékvíz-elvezetést öt belterületi utcában, valamint az Ifjúsági Lakótelepen. A művelődési házban új klubszobát alakítanak ki, felújítják a vizesblokkot, az öltözőket; a színpadon és a karzaton kicserélik a világítótesteket.

A projekt része a már meglévő kerékpárút felújítása több szakaszon, valamint a belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztése. Utóbbi járdaburkolatok felújítását, két parkoló építését, az áruház előtti tér és csobogó felújítását jelenti; továbbá a parkerdőben helyet kap egy kutyafuttató és egy erdei futópálya.

A beruházássorozatot 2024 végéig kell befejezni a mintegy hatezres lélekszámú dél-békési városban

- írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mezőkovácsháza

békés megye

fejlesztés

infrastruktúra-fejlesztés