Félmilliárd forint támogatást nyert el Mezőkovácsháza: vajon, miért kapta a pénzt a település?

MTI   
  Megosztom
Félmilliárd forint támogatást nyert el Mezőkovácsháza: vajon, miért kapta a pénzt a település?

Félmilliárd forint uniós támogatást nyert el komplex infrastrukturális fejlesztésre a Békés vármegyei Mezőkovácsháza - közölte az önkormányzat.

Mint írták, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből elnyert összegből fejlesztik a csapadékvíz-elvezetést öt belterületi utcában, valamint az Ifjúsági Lakótelepen. A művelődési házban új klubszobát alakítanak ki, felújítják a vizesblokkot, az öltözőket; a színpadon és a karzaton kicserélik a világítótesteket.

A projekt része a már meglévő kerékpárút felújítása több szakaszon, valamint a belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztése. Utóbbi járdaburkolatok felújítását, két parkoló építését, az áruház előtti tér és csobogó felújítását jelenti; továbbá a parkerdőben helyet kap egy kutyafuttató és egy erdei futópálya.

A beruházássorozatot 2024 végéig kell befejezni a mintegy hatezres lélekszámú dél-békési városban

- írták.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mezőkovácsháza

békés megye

fejlesztés

infrastruktúra-fejlesztés