Gigaberuházásra készül a Coca-Cola: ez vár most a dunaharaszti gyárra

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházásra készül a Coca-Cola: ez vár most a dunaharaszti gyárra

A Coca-Cola HBC Magyarország mintegy 23 millió euró (mintegy 8,7 milliárd forint) értékben fejleszti gyártási és logisztikai kapacitásait Dunaharasztiban - közölte a társaság.

Ismertették, hogy a cég az év végéig új gyártócsarnokkal bővíti dunaharaszti központját, ahová egy nagy teljesítményű, modern gyártósort telepít, a megnövekedett termelési kapacitás támogatására pedig fejlesztik a rakodást. A tájékoztatás szerint a beruházás tervezése 2020-ban kezdődött, a kivitelezési munkálatok 2023. februárban indultak, az átadás novemberben várható.

A cég 1996 óta folyamatosan fejleszti gyártási tevékenységét, a vállalat az elmúlt 27 évben több nagy volumenű beruházást is végrehajtott, melyek eredményeként mára 2 gyártóegységgel és 8 logisztikai elosztóközponttal - köztük Magyarország legnagyobb élelmiszeripari raktárával rendelkezik

- írják a közleményben.

A mostani kapacitásbővítő beruházás a második legjelentősebb fejlesztés Dunaharasztiban a 2007-ben történt nem szénsavas termékeket előállító gyártósor telepítését követően, amelynek értéke elérte a 27 millió eurót (mintegy 10,2 milliárd forintot).

A legújabb fejlesztéssel a gyártósor kapacitása 50 százalékkal haladja majd meg a korábbi nagy kiszerelésű, szénsavas üdítőitalokat előállító gyártósor teljesítményét és 30 százalékkal növeli meg a vállalat szénsavas üdítőital gyártó kapacitását

- olvasható a közleményben.

A gyártási teljesítmény növelése magával hozza a logisztikai kapacitások fejlesztését is. Ezért a dunaharaszti telephelyen útfejlesztés, valamint új rakodó területek kialakítása várható az év végéig - írják a közleményben.

A társaság közleményében hangsúlyozta, a beruházásokkal a vállalat bizonyítja elköteleződését a magyar piac iránt, és újabb jelentős lépést tesz afelé, hogy a dunaharaszti üzem a Coca-Cola HBC Csoport közép-európai gyártóbázisává válhasson. Békefi László, a társaság ügyvezető igazgatója a közleményben kiemelte, büszkék arra, hogy egy újabb jelentős beruházással járulhatnak a magyar gazdaság növekedéséhez.

Hozzátette, tavaly 1,5 milliárd forintot meghaladó értékben invesztáltak az ellátási láncukba, a vállalatcsoporton belül elsőként bevezették a mesterséges intelligencia által vezérelt robottechnológiát a raktározási folyamataikba, a kollégákat okosszemüvegek segítik a hatékonyabb és pontosabb munkavégzésben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

coca cola

fejlesztés

beruházás

logisztikai fejlesztés

gyártási fejlesztés

dunaharaszti