Gigaberuházásra készül a Coca-Cola: ez vár most a dunaharaszti gyárra

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházásra készül a Coca-Cola: ez vár most a dunaharaszti gyárra

A Coca-Cola HBC Magyarország mintegy 23 millió euró (mintegy 8,7 milliárd forint) értékben fejleszti gyártási és logisztikai kapacitásait Dunaharasztiban - közölte a társaság.

Ismertették, hogy a cég az év végéig új gyártócsarnokkal bővíti dunaharaszti központját, ahová egy nagy teljesítményű, modern gyártósort telepít, a megnövekedett termelési kapacitás támogatására pedig fejlesztik a rakodást. A tájékoztatás szerint a beruházás tervezése 2020-ban kezdődött, a kivitelezési munkálatok 2023. februárban indultak, az átadás novemberben várható.

A cég 1996 óta folyamatosan fejleszti gyártási tevékenységét, a vállalat az elmúlt 27 évben több nagy volumenű beruházást is végrehajtott, melyek eredményeként mára 2 gyártóegységgel és 8 logisztikai elosztóközponttal - köztük Magyarország legnagyobb élelmiszeripari raktárával rendelkezik

- írják a közleményben.

A mostani kapacitásbővítő beruházás a második legjelentősebb fejlesztés Dunaharasztiban a 2007-ben történt nem szénsavas termékeket előállító gyártósor telepítését követően, amelynek értéke elérte a 27 millió eurót (mintegy 10,2 milliárd forintot).

A legújabb fejlesztéssel a gyártósor kapacitása 50 százalékkal haladja majd meg a korábbi nagy kiszerelésű, szénsavas üdítőitalokat előállító gyártósor teljesítményét és 30 százalékkal növeli meg a vállalat szénsavas üdítőital gyártó kapacitását

- olvasható a közleményben.

A gyártási teljesítmény növelése magával hozza a logisztikai kapacitások fejlesztését is. Ezért a dunaharaszti telephelyen útfejlesztés, valamint új rakodó területek kialakítása várható az év végéig - írják a közleményben.

A társaság közleményében hangsúlyozta, a beruházásokkal a vállalat bizonyítja elköteleződését a magyar piac iránt, és újabb jelentős lépést tesz afelé, hogy a dunaharaszti üzem a Coca-Cola HBC Csoport közép-európai gyártóbázisává válhasson. Békefi László, a társaság ügyvezető igazgatója a közleményben kiemelte, büszkék arra, hogy egy újabb jelentős beruházással járulhatnak a magyar gazdaság növekedéséhez.

Hozzátette, tavaly 1,5 milliárd forintot meghaladó értékben invesztáltak az ellátási láncukba, a vállalatcsoporton belül elsőként bevezették a mesterséges intelligencia által vezérelt robottechnológiát a raktározási folyamataikba, a kollégákat okosszemüvegek segítik a hatékonyabb és pontosabb munkavégzésben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

coca cola

fejlesztés

beruházás

logisztikai fejlesztés

gyártási fejlesztés

dunaharaszti