Kétszázmillió forint ment a városnak: mutatjuk, mire költötték az ingyenpénzt Abonyban

MTI   
  Megosztom
Kétszázmillió forint ment a városnak: mutatjuk, mire költötték az ingyenpénzt Abonyban

Kétszázmillió forint európai uniós támogatást nyert el az abonyi önkormányzat pályázaton szociális célú városrehabilitációra.

A helyhatóság azt közölte, hogy a támogatást a leszakadó helyzetben lévő lakosaik közösségi és egyéni társadalmi integrációjára fordítják. A programot a Kék Madár Jóléti Alapítvánnyal együttműködve valósítják meg.

A projekt egy hosszabb távú integrációs program első lépcsője. Fő eleme egy közösségi ház létrehozása, amely helyet ad majd a képzési, közösségi programoknak és a szociális munkának, valamint a mindennapi életvitelhez szükséges alapszolgáltatásoknak.

A 2026-ig megvalósuló program célja, hogy a komplex beavatkozások révén az érintett lakosság életlehetőségei javuljanak. Ezért arra törekszenek, hogy elérhetővé váljanak számukra a foglalkoztatást és a szociális munkát biztosító kezdeményezések, a közösségfejlesztés, az iskolai felzárkózás, a családsegítés, a gyermekjóléti szolgáltatás, az életvezetési tanácsadás és az egyéni fejlesztés

- ismertette az önkormányzat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

önkormányzat

támogatás

abony

szociális célú városrehabilitáció