Elképesztő magyar siker: egyetlen magyarként a világ száz legjobb egyeteme közt a MATE

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő magyar siker: egyetlen magyarként a világ száz legjobb egyeteme közt a MATE

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a világ száz legjobbja közé került a Times Higher Education Impact Rankings rangsor ENSZ által deklarált éhezés elleni küzdelmet meghatározó Zero Hunger kategóriájában. Ezzel olyan kiemelkedő egyetemekkel került egy kategóriába, mint a 65. helyezett Wageningen Egyetem vagy a 72. helyezett Tokiói Agrártudományi Egyetem, amelyek az agrárszektorban a világ vezető intézményei közé tartoznak.

A június 1-jén közzétett Impact Rankings rangsor legfőbb különlegessége az, hogy a világon egyedülálló módon az ENSZ tizenhét fenntartható fejlődési célja alapján értékeli az egyetemeket. Ily módon az oktatási-kutatási kiválóság mellett rendkívül fontos az is, hogy az intézmény milyen erőfeszítésekkel támogatja a globális kihívások elleni küzdelmet, és miként fordítja innovatív fejlesztési eredményeit a társadalom és a környezet javára. A rangsorra idén 112 ország 1591 felsőoktatási intézménye került fel, melyek közül a MATE összesítésben a 401-600. helyezést érte el.

Korunk legnagyobb kihívásai sok esetben szorosan kapcsolódnak az agráriumhoz, így rendkívüli fontosságú a klímaváltozás hatásaihoz alkalmazkodó növények nemesítése és termesztése, a tápanyagokban gazdag élelmiszerek termelése, az élelmezésbiztonság, a fenntartható vízgazdálkodás és a biodiverzitás megőrzése is. Egyetemünk világszinten kiemelkedő munkát végez ezeken a területeken, így került a 97. helyre, azaz a világ legjobb 15 százalékába az éhezés elleni küzdelmet reprezentáló Zero Hunger fenntartható fejlődési cél vonatkozásában

– mutatott rá Dr. Gyuricza Csaba rektor.

A MATE más rangsorok tekintetében is kiválóan szerepelt az elmúlt időszakban. Többek között újabb 50 helyet javított és ezzel a 151-200. helyet érte el a világ egyik legelismertebb felsőoktatási rangsorán, a QS 2023-as agrártudományi ranglistáján. Ezzel az eredménnyel a valaha volt legjobb pozíciót érte el az egyetem és a világ legjobb 12 százalékába került a számára legfontosabb tudományterületen.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

világranglista

mate

magyar agrár- és élettudományi egyetem