Átfogó fejlesztések indulnak a vidéki megyeszékhelyen: változik a város közlekedése

HelloVidék   
  Megosztom
Átfogó fejlesztések indulnak a vidéki megyeszékhelyen: változik a város közlekedése

Nagyszabású fejlesztéssel lép szintet Pécs városa. Az év végéig út- és járdafelújítást végeznek, csomópontokat építenek át és kerékpárutat létesítenek egy a pécsi belvárost és a panelházas Kertvárost összekötő szakaszon - tájékoztatott a baranyai vármegyeszékhely önkormányzata. A baranyai vármegyeszékhely két sűrűn lakott városrésze között az iskolai szünet elején kezdik a munkálatokat.


 

A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) két külön pályázaton nyert el összesen 1,475 milliárd forintot a - pécsi belváros és Kertváros között közlekedőket, illetve a szakaszon elhelyezkedő ipari körzetet kiszolgáló - Megyeri út és a Verseny utca fejlesztésére, írja a magyarepitok.hu.

A pecs.hu oldalon található információk szerint többek között fejlesztik a Megyeri út mentén meglévő közutat, kerékpárutat építenek és jelölnek ki a Megyeri út, Verseny utca nyomvonalon 2,1 kilométeren, javítják a kerékpáros és gyalogos közlekedés biztonságát. A fejlesztés összesen 300 m ipari utat érint.

4,5 kilométernyi kerékpárút létesítését kezdik el a Nevelési Központ és a Belváros között is, valamint biztosított lesz a Tüskésréti tó kerékpáros elérhetősége. Fejlesztik a meglévő közúti csomópontokat a kerékpárosok nagyobb biztonsága érdekében, valamint korszerűsítik az Aidinger – Maléter csomópontot is.

A projekt célja továbbá az aknák szintbeemelése, a csapadékvíz elvezetésének fejlesztése, díszburkolatok javítása is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útfejlesztés

útépítés

fejlesztés

pécs

baranya megye

közlekedésfejlesztés