Átfogó fejlesztések indulnak a vidéki megyeszékhelyen: változik a város közlekedése

HelloVidék   
  Megosztom
Átfogó fejlesztések indulnak a vidéki megyeszékhelyen: változik a város közlekedése

Nagyszabású fejlesztéssel lép szintet Pécs városa. Az év végéig út- és járdafelújítást végeznek, csomópontokat építenek át és kerékpárutat létesítenek egy a pécsi belvárost és a panelházas Kertvárost összekötő szakaszon - tájékoztatott a baranyai vármegyeszékhely önkormányzata. A baranyai vármegyeszékhely két sűrűn lakott városrésze között az iskolai szünet elején kezdik a munkálatokat.


 

A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) két külön pályázaton nyert el összesen 1,475 milliárd forintot a - pécsi belváros és Kertváros között közlekedőket, illetve a szakaszon elhelyezkedő ipari körzetet kiszolgáló - Megyeri út és a Verseny utca fejlesztésére, írja a magyarepitok.hu.

A pecs.hu oldalon található információk szerint többek között fejlesztik a Megyeri út mentén meglévő közutat, kerékpárutat építenek és jelölnek ki a Megyeri út, Verseny utca nyomvonalon 2,1 kilométeren, javítják a kerékpáros és gyalogos közlekedés biztonságát. A fejlesztés összesen 300 m ipari utat érint.

4,5 kilométernyi kerékpárút létesítését kezdik el a Nevelési Központ és a Belváros között is, valamint biztosított lesz a Tüskésréti tó kerékpáros elérhetősége. Fejlesztik a meglévő közúti csomópontokat a kerékpárosok nagyobb biztonsága érdekében, valamint korszerűsítik az Aidinger – Maléter csomópontot is.

A projekt célja továbbá az aknák szintbeemelése, a csapadékvíz elvezetésének fejlesztése, díszburkolatok javítása is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útfejlesztés

útépítés

fejlesztés

pécs

baranya megye

közlekedésfejlesztés