Letarolta az országot a hétfői vihar: folyamatosan érkeznek a bejelentések a tűzoltókhoz

MTI   
  Megosztom
Letarolta az országot a hétfői vihar: folyamatosan érkeznek a bejelentések a tűzoltókhoz

A hétfő délutáni vihar miatt 394 tűzoltói beavatkozásra volt szükség az országban, a legtöbbször kidőlt fák, letört ágak miatt hívták a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), jelezve: azóta is folyamatosan érkeznek a bejelentések.

A tűzoltókat Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe riasztották a legtöbbször. A közlemény szerint 22 épületben keletkeztek károk: vagy a szél bontotta meg a tetőszerkezetet, vagy fa dőlt rá. Miskolcon egy gimnázium tetejét bontotta meg a szél, Poroszlón a református templom teteje sérült meg 50 négyzetméteren. Mátraterenyén a szél megbontotta egy családi ház tetejét, a lehulló darabok pedig az előtte parkoló autót is megrongálták.

Három családi ház lakhatatlanná vált: Kazáron, Ózdon, és Magosligeten egy-egy épület tetejét a vihar annyira megrongálta, hogy az ott élőknek rokonokhoz kellett költözniük; összesen 15 ember kényszerült elhagyni az otthonát

- sorolták a közleményben.

Jelezték, hogy mivel sokan csak kedd reggel észlelték a keletkezett károkat, ezért folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelemhez: 150 beavatkozás jelenleg is folyamatban van, a legtöbb Debrecenben és környékén. Az OKF felhívta a figyelmet arra, hogy a vihar után érdemes körbejárni az otthonunkat és felmérni a keletkezett károkat.

Azt kérték, hogy ha sérült a közműhálózat, értesítsük a szolgáltatót, azonban az elszakadt elektromos vezetéket ne közelítsük meg, ilyen esetben azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos katasztrófavédelmi főigazgatóság

vihar

károk

viharkárok