Mentőövet kapnak a vidéki kisboltok: mégsem maradnak üzlet nélkül ezek a települések?

HelloVidék   
  Megosztom
Mentőövet kapnak a vidéki kisboltok: mégsem maradnak üzlet nélkül ezek a települések?

Összesen 2783 falusi kisbolt kapott a napokban több millió forintos állami támogatást, az elnyert összegeket működési költségekre fordíthatják. Közöttük 661 olyan település van, ahol csak egyetlen kisbolt működik, így azok megmentése kulcskérdés. A napokban újabb programot indítottak, ezúttal a kistelepülési civil szervezeteknek hirdettek pályázati lehetőséget. Mindkét támogatási forma a Magyar falu programon keresztül jut el a kistelepülésekre, írja a magyarnemzet.hu.

Csaknem nyolcmilliárd forint működési támogatást utaltak ki a falusi kisboltok tulajdonosainak

– közölte a lappal Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Ezzel minden érvényes pályázatot benyújtó, kistelepülésen működő kisbolt átlagosan majdnem hárommillió forint támogatást kapott a kormánytól a Magyar falu programban. A pályázatokat január 31-ig lehetett benyújtani, majd áprilisban Gyopáros Alpár bejelentette, hogy minden érvényes pályázatot benyújtó üzletnek tudnak támogatást adni.

Összesen 2806 kisbolt adott be érvényes pályázatot, közülük néhányan visszaléptek, így augusztus elsejéig 2783 kisbolt kapta meg az állami támogatást, átlagosan több mint 2,9 millió forintot. Így szinte mindenkinek a maximális összeget tudtuk folyósítani. A program népszerűségét és egyszerűségét mutatja, hogy a pályázatra jogosultak csaknem hetven százaléka igényelt támogatást

- mondta a kormánybiztos.

Az elnyert összegek többek között működési támogatásra, azaz rezsiköltségre, benzinköltségre, bérköltségre számolhatók el. Gyopáros Alpár felhívta a figyelmet arra, hogy hétfőn hirdettek pályázati lehetőséget a kistelepülési civil szervezeteknek a Falusi civil alapban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kisboltok