Érik a botrány Debrecenben: a klinikákon 188 dolgozó mondta fel a túlmunkát, ez az oka

HelloVidék   
  Megosztom
Érik a botrány Debrecenben: a klinikákon 188 dolgozó mondta fel a túlmunkát, ez az oka

Feszültséget okoz a béremelés Debrecenben az egyetemi klinikák azon munkahelyein, ahol eddig az ügyeleti munkáért kiemelt ügyeleti pótlékot adtak, de most annak egy részét vissza akarja venni a munkáltató. Az egészségügyi szakszervezet 188 olyan dolgozóról tud, aki emiatt felmondta a túlmunkát. 

Egyelőre nincs érdemi előrelépés a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában az önkéntes túlmunka szerződéseiket felmondó szakdolgozók és a menedzsment közötti tárgyalásokon

– mondta a Népszavának Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke.

Tegnap arról írt a lap, hogy feszültséget okozott a béremelés Debrecenben az egyetemi klinikák azon munkahelyein, ahol eddig az ügyeleti munkáért kiemelt ügyeleti pótlékot adtak, de most annak egy részét vissza akarja venni a munkáltató. Az intézkedés ellen a szakdolgozók az önkéntes túlmunka fölmondásával tiltakoztak. Kedden, a FESZ-től kapott tájékoztatás alapján az is kiderült, hogy mintegy kétszázan éltek ezzel a lehetőséggel.

Ugyanakkor az egyetem sajtóosztálya a hétfőn feltett kérdésekre kedden válaszolt, s azt írta, hogy nem mondta fel 200 szakdolgozó az önként vállalt túlmunkát, és azt is hozzátették, hogy a szakdolgozók keresete nem fog csökkenni, a béremelést az intézmény saját forrásból finanszírozza.

Az egyetem válasza után ismét megkereste a lap a szakszervezetet, és Soós Adrianna elnök megerősítette:

a megismételt számlálás után 188 olyan dolgozóról tudnak, aki felmondta önkéntes túlmunkáját.

Ezt követően újabb kérdéseket küldtek a klinikának, miszerint ha a nem kétszáz szakdolgozó adta be az önkéntes munka felmondását, akkor szerintük hányan éltek ezzel a lehetőséggel? És megkapják-e a szakdolgozók továbbra is az átlagnál magasabb pótlékokat a műtőkben, illetve azokon a munkaterületeken, ahol ezt a béremelés előtt biztosították nekik?

Lapzártáig nem érkezett válasz.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

debreceni egyetem

független egészségügyi szakszervezet

klinikai központ