Érik a botrány Debrecenben: a klinikákon 188 dolgozó mondta fel a túlmunkát, ez az oka

HelloVidék   
  Megosztom
Érik a botrány Debrecenben: a klinikákon 188 dolgozó mondta fel a túlmunkát, ez az oka

Feszültséget okoz a béremelés Debrecenben az egyetemi klinikák azon munkahelyein, ahol eddig az ügyeleti munkáért kiemelt ügyeleti pótlékot adtak, de most annak egy részét vissza akarja venni a munkáltató. Az egészségügyi szakszervezet 188 olyan dolgozóról tud, aki emiatt felmondta a túlmunkát. 

Egyelőre nincs érdemi előrelépés a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában az önkéntes túlmunka szerződéseiket felmondó szakdolgozók és a menedzsment közötti tárgyalásokon

– mondta a Népszavának Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke.

Tegnap arról írt a lap, hogy feszültséget okozott a béremelés Debrecenben az egyetemi klinikák azon munkahelyein, ahol eddig az ügyeleti munkáért kiemelt ügyeleti pótlékot adtak, de most annak egy részét vissza akarja venni a munkáltató. Az intézkedés ellen a szakdolgozók az önkéntes túlmunka fölmondásával tiltakoztak. Kedden, a FESZ-től kapott tájékoztatás alapján az is kiderült, hogy mintegy kétszázan éltek ezzel a lehetőséggel.

Ugyanakkor az egyetem sajtóosztálya a hétfőn feltett kérdésekre kedden válaszolt, s azt írta, hogy nem mondta fel 200 szakdolgozó az önként vállalt túlmunkát, és azt is hozzátették, hogy a szakdolgozók keresete nem fog csökkenni, a béremelést az intézmény saját forrásból finanszírozza.

Az egyetem válasza után ismét megkereste a lap a szakszervezetet, és Soós Adrianna elnök megerősítette:

a megismételt számlálás után 188 olyan dolgozóról tudnak, aki felmondta önkéntes túlmunkáját.

Ezt követően újabb kérdéseket küldtek a klinikának, miszerint ha a nem kétszáz szakdolgozó adta be az önkéntes munka felmondását, akkor szerintük hányan éltek ezzel a lehetőséggel? És megkapják-e a szakdolgozók továbbra is az átlagnál magasabb pótlékokat a műtőkben, illetve azokon a munkaterületeken, ahol ezt a béremelés előtt biztosították nekik?

Lapzártáig nem érkezett válasz.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

debreceni egyetem

független egészségügyi szakszervezet

klinikai központ