Özönlenek az ázsiai vendégmunkások az országba: a kormány most megkönnyíti az ügyintézésüket

HelloVidék   
  Megosztom
Özönlenek az ázsiai vendégmunkások az országba: a kormány most megkönnyíti az ügyintézésüket

Sorra hozza a kormány azokat az intézkedéseket, amelyekkel szélesre tárja a kaput a harmadik országbeli, így például távol-keleti vendégmunkások előtt, írja a Népszava. A korábbi évekhez képest az itt tartózkodók között már eddig is egy év alatt a duplájára nőtt az ázsiaiak aránya.


 

Sorra hozza a kormány azokat az intézkedéseket, amelyekkel szélesre tárja a kaput a harmadik országbeli, így például távol-keleti vendégmunkások előtt, írja a Népszava. Nemrégiben fogadták el azt a novembertől hatályba lépő törvényt, amely a harmadik országbeli vendégmunkások foglalkoztatását teszi könnyebbé: a jogszabály alapján a vendégmunkások akár két éves tartózkodási engedélyhez is juthatnak.

Egy Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében úgy alakítják át Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságot (OIF), hogy ott gyorsabbá váljon az ügyek, többek között a vendégmunkások eljárásainak intézése. Szeptember elsejétől idegenrendészeten belül létrehoznak egy új Központi Regionális Igazgatóságot, melynek az egyik feladata lesz, hogy az egyes, regionális idegenrendészeti igazgatóságok között szükség esetén elossza az ügyeket. A Népszava szerint az új szerv döntheti el, hogy a benyújtott tartózkodási, munkavállalási kérelmek elbírálásában melyik igazgatóság legyen az illetékes. A területet ismerők szerint ezzel az ügyintézés felgyorsítása lehet a cél.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ksh

idegenrendészet

jogszabály

vendégmunkások