Ez fájni fog: eladják a Balaton-part egyik utolsó ingyenes parkolóját és szabadstrandját

HelloVidék   
  Megosztom
Ez fájni fog: eladják a Balaton-part egyik utolsó ingyenes parkolóját és szabadstrandját

Áll a bál Sófokon, vége a szabadstrandnak és az ingyenes parkolónak, eladja az állam a Bahart ingatlanát, Siófok központjában és a DRV területét az Ezüstparton - írta a Siófok.hu.

Eladja a Bahart az egykori halászati telek nagy részét (a Vitorlás utcai körforgalomnál), melyet az utóbbi években a város bérelt a hajózási társaságtól és ingyenes parkolóként biztosított a helyieknek és a turistáknak. Erről született döntés a Bahart közgyűlésén. A szavazáson dr. Lengyel Róbert nemmel voksolt e telekeladásra, de ez nem akadályozta meg az értékesítésről szóló döntést. 88 százalék volt az igen voksok aránya – tájékoztatta a Siófok.hu-t a város polgármestere.

Ismert, hogy a Bahart néhány éve állami többségi tulajdonba került, Siófok részvényhányada ma már csak 10 százaléknyi, a többi tóparti önkormányzat részesedése ennél is jóval kisebb.

- magyarázta.

A siófokiak és az ide érkező nyaralók érdeke az lett volna, hogy maradjon a parkoló, a Bahart és a többségi tulajdonos állam érdekei azonban mások, ebben a helyzetben ezt csak tudomásul venni tudjuk Az így keletkező nem kis parkolási problémákat pedig nekünk kell majd valahogyan megoldanunk

- tette hozzá.

Nem csak parkoló szűnik meg, hanem a szabadstrandi terület is csökken: az Ezüstparton egy olyan DRV-ingatlant ver dobra az állami vagyonkezelő, amit eddig a város bérelt és szabadstrandként hasznosult.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

siófok

balaton

infdatlan

szabadstrand