Gigaberuházás Marcaliban: több száz millióba került a festőüzem korszerűsítése

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Marcaliban: több száz millióba került a festőüzem korszerűsítése

Fejlesztette festőüzemét és korszerűsítette technológiáját az ipari festékrendszerek gyártásával és felületkezelési szolgáltatásokkal foglalkozó Magyar-Lakk Festékgyártó Kft. Marcaliban - közölte a társaság.

Azt írták, hogy az éveken át tartó, 2023 első felében befejeződött beruházási folyamat termék-, technológiafejlesztést, energetikai korszerűsítést, munkahelyteremtést foglalt magában, 125 millió forintos költségének finanszírozásához európai uniós támogatást is igénybe vettek. Kiemelték, a festőüzemben működő robottechnológiás festősort alkalmassá tették UV-lakkozásra is, ezzel biztosítva lehetőséget a nagyszériás autóipari minőségű alkatrészgyártásra.

A vállalat festékfejlesztésre, termékvizsgálatokra egyaránt alkalmas labort rendezett be

- tették hozzá.

Jelezték: itt alkották meg az új, oldószermentes kivitelben is készülő Dual Cure UV, fényre száradó lakkokat, továbbá olyan, márkavédelemre alkalmas speciális bevonatokat is, amelyeken adott megvilágítás mellett egyedi azonosítók láthatók, megoldást kínálva bizonyos terméktípusok eredetiségének igazolására.

Kitértek rá, a telephelyen 10 új munkahelyet hoztak léte, a tavaly telepített 50 kilowattos napelem az üzem áramszükségletének akár 50 százalékát is képes fedezni. A cég 2021-ben vásárolta meg az egy hektáros marcali telephelyet, amelyen iroda, raktárépületek, továbbá a 800 négyzetméter területű modern festőüzem áll.

Az üzem magyar és nemzetközi nagyvállalatoknak nyújt felületkezelési szolgáltatásokat, ami jellemzően háztartási elektronikai gépek burkolatának bérfestését jelenti

- közölték.

A cég termékeivel, bevonataival a boltokban nem, de vonatszerelvényeken, traktorokon, gépeken, konténereken, csarnokokon, parkolóházakban, a körúti Combinón és egyéb villamosokon, porszívókon, hajnyírógépeken gyakran találkozhatunk

- írták.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

marcali

festőüzem

korszerűsítés

beruházás