Kitört a húsháború: egymásra licitál az Aldi és a Lidl, de jó ez nekünk, vásárlóknak?

HelloVidék   
  Megosztom
Kitört a húsháború: egymásra licitál az Aldi és a Lidl, de jó ez nekünk, vásárlóknak?

A legnagyobb konkurense kínálatára reagálva hirdet akciót az Aldi - derül ki a lánc legújabb prospektusából. Miután a Lidl kedvezményes árú német darált sertéshúst kezdett árulni, az Aldi ugyanezt tervezi, de a magyar beszállítóival együtt, az akció lényege az lesz, hogy a második terméket ingyen adják - szúrta ki a HVG.

Akciót hirdetett az Aldi a legnagyobb konkurense, a Lidl leértékelésére válaszolva – szúrta ki a a HVG. Nemrég ugyanis a Lidl több százalékkal leértékelte a német darált sertéshúst, amire az Aldinak azonnal megszületett a válasza. A szupermarket ugyanis szintén az olcsó darálthúsra állt rá, azonban egy magyar beszállítóval. Az akció keretében pedig minden második terméket ingyen adnak majd.

Az akció mögött pedig egy érdekes szál húzódik meg. Az Aldi ugyanis még 2021 októberében vállalást tett, miszerint az állandó kínálatában szereplő friss húsokat csak magyar beszállítóktól szerzi be. Később ezt az ígéretét kiterjesztette más friss termékekre is. Nem sokkal később pedig ezt a vállalást a Lidl is követte: arra tett ígéretet a cég, hogy a magyarországi üzletek állandó kínálatában szereplő baromfi- és a sertéshús magyar beszállítóktól fog származni - írta a HVG.

Nem sokkal később azonban új szelek kezdtek fújni a magyar kereskedelemben: 2022 tavaszától jelentős növekedés indult el a vágósertések áránál, amely a mai napig tart: az Agrárközgazdasági Intézet adatai szerint a vágósertés termelői ára 900 forint körüli szinten mozog, ami a duplája a háború előtti szintnek, de a 2022 februárjától egészen most augusztusig árstopos sertéscombot is most már 1700 forintért tudják beszerezni a kiskereskedők szemben a tavaly februári, 900 forint körüli árral.

Kicsit sem váratlan, hogy a Lidl magyarországi boltjait olcsó német sertéshús lepte el, mert Németországban jelenleg komoly túlkínálat van.

Az Aldi más stratégiát választott, a lánc – az Agrárminisztériummal tartott rendezvényén – éppen két hete erősítette meg vállalását, amelyet a jobb minőség mellett a kisebb környezetterheléssel és a magyar gazdák támogatásával is indokolt. Erre utal a mostani akció is, amely egyébként része a kormány által előírt kötelező akciónak – ha már az arról szóló rendeletből kimaradt, hogy ezt magyar termékekkel kell a láncoknak folytatniuk - írta a HVG.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lidl

aldi

húsárú

árstop

leértékelés

akciózás