Több száz milliós gigaberuházás Dunavecsén: ilyen eszközökkel bővítette kapacitását a vidéki cég

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós gigaberuházás Dunavecsén: ilyen eszközökkel bővítette kapacitását a vidéki cég

Európai uniós támogatással, összesen mintegy 300 millió forintból egy új tárolócsarnokkal és rakodást segítő eszközök beszerzésével bővítette kapacitását Dunavecse Kikötő Kft.

A cég ügyvezető igazgatója a csarnok átadó ünnepségén elmondta: a projekt a Széchenyi terv plusz programban valósult meg, a beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz (GINOP Plusz) keretében elnyert több mint 209 millió forint támogatásból és saját erőből valósították meg.

Szucsányi László szerint a fejlesztés során felépült egy 1944 négyzetméteres tárolócsarnok, mert, mint mondta, egyre többször mutatkozik igény az áruk rövid ideig tartó tárolására, és gyors, hatékony anyagmozgatásra. Az ingatlanberuházás csökkenti a munkacsúcsokat és akkor is feladatot, bevételt generál, amikor nincs hajórakodás - tette hozzá. Az épület villamosenergia ellátása egy 45 kilowatt óra teljesítményű napelemes rendszer telepítésével, költséghatékonyan üzemel.

A beruházás során egy új teleszkópos rakodógépet és egy digitális közúti hídmérleget is beszereztek, amelyek használatával jelentősen több vevőt lehet majd kiszolgálni

- mondta az ügyvezető igazgató.

A két hajóállással kiépített kikötő Dunavecse település közvetlen határában, a Pentele hídtól nagyjából 400 méter távolságra található, és mintegy 42 ezer négyzetméter saját területtel rendelkezik. A kikötő központi elhelyezkedése, a Pentele híd közelsége, mind a dunántúli oldalra, mind az alföldi oldalra megfelelő összeköttetést jelent - fogalmazott Szucsányi László, hozzátéve: a biztonság érdekében mind a kettes hajóállás, mind a tároló és a hídmérleg a mindenkori, mértékadó árvízszint fölött 80 centiméterrel létesült.

A Dunavecse Kikötő Kft.-ről az ügyvezető elmondta: a cég egyrészt ömlesztett mezőgazdasági termékek, elsősorban gabonafélék, valamint ipari alapanyagok kamionból hajóba és hajóból kamionba történő direkt átrakását, mérlegelését, okmányolását, az ömlesztett áruk igény szerinti úgynevezett big-bag zsákba csomagolását végzi.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

fejlesztés

beruházás

állami támogatás