Közel félmilliárd forint ment Szeged városának: mutatjuk, mire költötték a pénz

MTI   
  Megosztom
Közel félmilliárd forint ment Szeged városának: mutatjuk, mire költötték a pénz

Uniós támogatással, csaknem félmilliárd forintból felújították Szegeden a Vedres Utcai Óvodát, a város óvodafejlesztési programjában mintegy 4 milliárd forintból eddig 13 intézményt korszerűsítettek - közölte az önkormányzat.

A közlemény szerint az újszegedi Vedres Utcai Óvoda komplex korszerűsítésének költségeiből 323 millió forintot európai uniós támogatás, 171 millió forintot az önkormányzat saját forrása fedezett, az intézmény energiafelhasználása a korábbi tapasztalatok szerint akár 60 százalékkal csökkenhet.

A vasbeton technológiával épült köznevelési intézményt 1978-ban adták át. A két épületrészből álló óvoda jól felszerelt, tágas tornateremmel, színpaddal rendelkezik, nyolc csoportban kétszáz kisgyermeknek jut hely. A nyolc hónapig tartó felújítás során nemcsak energetikai korszerűsítés valósult meg, az átrium beépítésével az alapterület is bővült.

Hőszigetelést kapott az épület homlokzata, lábazata és a padlásfödém. A magastetőre napelemeket telepítettek, így az üzemeltetéshez megújuló energiát is fel tudnak majd használni. Kicserélték a külső nyílászárókat, az átriumot az első emeleten hőszigetelt üvegtetővel fedték be, amely fölé a tető síkjában átlátszó műanyag lemezfedés készült.

A részben akadálymentesített épületben új elektromos hálózatot építettek ki, a régi lámpatesteket modern LED-világításra cseréltek. Modernizálták a hőközpontot és az épület fűtési rendszerét. A homlokzat új vakolatot kapott, amelyre növény- és állatmotívumokat festettek. Az épület belső falait mindenhol lefestették. A földszinti padlót lecserélték, hőszigetelték, a földszinten minden helyiség új burkolatot kapott. Az épületben új tűzjelző rendszert és villámvédelmet, légtechnikai berendezéseket telepítettek.

A szegedi önkormányzat az óvodafejlesztési programban már a tizenharmadik óvodáját újította fel, és a jelenleg tartó rekonstrukció végeztével hamarosan átadják a Felsővárosi Óvodát is. A 14 intézmény felújítására az önkormányzat 4,539 milliárd forintot fordított, melyből az uniós támogatás mellett 571 millió forint saját forrás

- áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

óvodafejlesztés

óvodafelújítás

szeged