Itt a bejelentés: több milliárd forintot kapott ez a vasútvonal

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: több milliárd forintot kapott ez a vasútvonal

Jelentős, mintegy 5,4 milliárd forint többletforrást biztosít a magyar állam a MÁV-nak a Szeged–Szabadka-vasútvonal magyarországi szakaszának előteljesítéséhez.

A Telex azt írja, hogy az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a Budapest–Belgrád-vasútvonal építése alatt a Szeged–Szabadka-vonalon kell járniuk a tehervonatoknak.

A 14 kilométer hosszú szakasz felújításai 2021-ben kezdődtek meg. A vasúti pályát 45 milliárd forintból a a V-Híd Zrt. építette, ám műszaki és technikai problémák miatt idén júliusban szünetelt a vonal fejlesztése.

A tehervonatok egy ideje már járnak a két ország között, ám vasútvonalon még ki kellene építeni a biztosító- és vonatbefolyásoló rendszereket, mert személyvonatok csak ezek elkészülte után járhatnak majd.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

máv

vasút

fejlesztés