Kiakadtak a helyiek: újabb botrány a vidéki akkugyár körül

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a helyiek: újabb botrány a vidéki akkugyár körül

Visszavonta az engedélykérelmét a beruházó, ezért elmarad az alsózsolcai akkubontó bejárása. A környezetvédelmi szakértők szerint a cég hiányos és kezdetleges dokumentációt nyújtott be.


 

Az Alsózsolcán akkumulátorbontó üzemet tervező, korábban nyílt kommunikációt és átláthatóságot ígérő szlovén Andrada Group „lefújta” a szeptember 26-ára, azaz mára és október 17-re tervezett nyílt napját, ahol az érdeklődők és a jövőbeli esetleges munkavállalók választ kaphattak volna kérdéseikre, megnézhették volna az üzembelsőt, netán az eddig csak skicceken ismertetett gyártósort - írja a Népszava.

A lap megkérdezte, hogy mi a halasztás oka, mire a cég egy múlt heti közleményben reagált, amiben az állt, hogy visszavonták a telepre vonatkozó engedélykérelmüket, s helyette átfogó környezeti hatásvizsgálati eljárást indítanak.

A Népszavának nyilatkozó környezetvédelmi szakértők szerint a szlovén cég olyan hiányos és kezdetleges dokumentációt nyújtott be, amire még a hatóság sem adhatott volna pironkodás nélkül engedélyt, így valószínűsíthető, hogy a kormányhivatal is az átfogó hatástanulmány elkészítésére utasította volna a beruházót. Hozzátették: miután a beruházó egyelőre visszavonta a telepengedély-kérelmet, annak híján egyébként sem tarthatott volna bejárást az üzemi területen.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

akkumlátorgyár

engedély

alsózsolca

hellovidek