Kiakadtak a helyiek: újabb botrány a vidéki akkugyár körül

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a helyiek: újabb botrány a vidéki akkugyár körül

Visszavonta az engedélykérelmét a beruházó, ezért elmarad az alsózsolcai akkubontó bejárása. A környezetvédelmi szakértők szerint a cég hiányos és kezdetleges dokumentációt nyújtott be.


 

Az Alsózsolcán akkumulátorbontó üzemet tervező, korábban nyílt kommunikációt és átláthatóságot ígérő szlovén Andrada Group „lefújta” a szeptember 26-ára, azaz mára és október 17-re tervezett nyílt napját, ahol az érdeklődők és a jövőbeli esetleges munkavállalók választ kaphattak volna kérdéseikre, megnézhették volna az üzembelsőt, netán az eddig csak skicceken ismertetett gyártósort - írja a Népszava.

A lap megkérdezte, hogy mi a halasztás oka, mire a cég egy múlt heti közleményben reagált, amiben az állt, hogy visszavonták a telepre vonatkozó engedélykérelmüket, s helyette átfogó környezeti hatásvizsgálati eljárást indítanak.

A Népszavának nyilatkozó környezetvédelmi szakértők szerint a szlovén cég olyan hiányos és kezdetleges dokumentációt nyújtott be, amire még a hatóság sem adhatott volna pironkodás nélkül engedélyt, így valószínűsíthető, hogy a kormányhivatal is az átfogó hatástanulmány elkészítésére utasította volna a beruházót. Hozzátették: miután a beruházó egyelőre visszavonta a telepengedély-kérelmet, annak híján egyébként sem tarthatott volna bejárást az üzemi területen.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

akkumlátorgyár

engedély

alsózsolca

hellovidek