Halálra ítélték a vidéki kisboltokat? Decemberre még rosszabb lehet a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Halálra ítélték a vidéki kisboltokat? Decemberre még rosszabb lehet a helyzet

Az év végéig meghosszabbított kötelező akciók tönkreteszik a kisboltokat, sok faluban már a csőd szélére sodródtak a forgalomkiesés miatt. Úgy vélik, ha nem kapnak állami támogatást, akkor a következő négy hónapban sokan bezárhatnak, derül ki az ATV Híradó riportjából. 

Újabb szöget vert az állam a kisboltok koporsójába a multik kötelező akciójával

- vélik a kereskedők. A kisvállalkozók azt mondják: nem tudnak versenyezni a multik 15 -20%-os akcióival. A boltosok szerint a hosszabbítással megint azt érte el a kormány, hogy a forgalmuk és a bevételük is csökkent, ezzel teljesen ellehetetlenülnek az üzletek a kisebb településeken.

Ezzel a kisboltok megint hátrányt szenvedtek, a multik pedig megint csak jól jártak. Nem fogjuk tudni tartani az árakat a nagy bevásárlóközpontokkal szemben. Mindegy, hogy árstopról vagy árleszállításról beszélünk, a kisboltokat mindenképp érzékenyen érinti

- mondta az ATV Híradójának Kirchner Tibor, a nagytótfalui MINI Bolt tulajdonosa.

Drávaszerdahelyen az önkormányzat üzemelteti a kisboltot, eddig csak azért nem zártak be, mert a falunak nem kell nyereséget termelnie. Alpár György polgármester az ATV-nek elmondta, nem profitorientáltak, hiszen ez az egyetlen olyan önkormányzati üzemeltetési bolt, ami Magyarországon működik.

A boltosok szerint nagy hiba volt az év végéig meghosszabbítani a multik kötelező akcióit, mert így most már biztos, hogy több kis üzlet halálra van ítélve.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kisboltok

kötelező akciók

csőd

bezárás

multik

bevásárlóközpontok