Halálra ítélték a vidéki kisboltokat? Decemberre még rosszabb lehet a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Halálra ítélték a vidéki kisboltokat? Decemberre még rosszabb lehet a helyzet

Az év végéig meghosszabbított kötelező akciók tönkreteszik a kisboltokat, sok faluban már a csőd szélére sodródtak a forgalomkiesés miatt. Úgy vélik, ha nem kapnak állami támogatást, akkor a következő négy hónapban sokan bezárhatnak, derül ki az ATV Híradó riportjából. 

Újabb szöget vert az állam a kisboltok koporsójába a multik kötelező akciójával

- vélik a kereskedők. A kisvállalkozók azt mondják: nem tudnak versenyezni a multik 15 -20%-os akcióival. A boltosok szerint a hosszabbítással megint azt érte el a kormány, hogy a forgalmuk és a bevételük is csökkent, ezzel teljesen ellehetetlenülnek az üzletek a kisebb településeken.

Ezzel a kisboltok megint hátrányt szenvedtek, a multik pedig megint csak jól jártak. Nem fogjuk tudni tartani az árakat a nagy bevásárlóközpontokkal szemben. Mindegy, hogy árstopról vagy árleszállításról beszélünk, a kisboltokat mindenképp érzékenyen érinti

- mondta az ATV Híradójának Kirchner Tibor, a nagytótfalui MINI Bolt tulajdonosa.

Drávaszerdahelyen az önkormányzat üzemelteti a kisboltot, eddig csak azért nem zártak be, mert a falunak nem kell nyereséget termelnie. Alpár György polgármester az ATV-nek elmondta, nem profitorientáltak, hiszen ez az egyetlen olyan önkormányzati üzemeltetési bolt, ami Magyarországon működik.

A boltosok szerint nagy hiba volt az év végéig meghosszabbítani a multik kötelező akcióit, mert így most már biztos, hogy több kis üzlet halálra van ítélve.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kisboltok

kötelező akciók

csőd

bezárás

multik

bevásárlóközpontok