Megvan a megoldás: a válság ellenére is talpon maradhatnak a baranyai vállalkozások

HelloVidék   
  Megosztom
Megvan a megoldás: a válság ellenére is talpon maradhatnak a baranyai vállalkozások

A Portfolio és az MBH Bank Új lendület a hazai vállalkozásoknak címmel meghirdetett rendezvénysorozatának utolsó állomása Pécs. A szakértők az október 11-i rendezvényen arra mutatnak megoldásokat, hogyan küzdhetnek meg a kis- és középvállalkozások az elhúzódó recesszióval és hogyan csökkenthetik a cégük alapvető működését érintő negatív gazdasági hatásokat.

A gazdasági fellendülés globális szinten egyelőre még nem következett be, amit nyilvánvalóan a hazai vállalkozások is megéreznek. Alacsony a beruházási hajlandóság, de az uniós támogatások elmaradása sem a növekedés irányába hat. Az inflációkövető béremelés sok munkavállaló és munkáltató számára jelenleg elképzelhetetlen, így a magas infláció a keresletet is erősen visszafogja - írja a Portfolio.hu.

A szektorok közül a kiskereskedelem van a legrosszabb helyzetben, de a többi ágazatot is megviselik a gazdasági nehézségek. A kormány a következő év gazdasági történéseit illetően bizakodó, ez azonban sovány vigaszt jelent azoknak a cégeknek, ahol már most is nagy a baj.

A kormány nemrég közel 270, még el sem kezdett állami beruházást állított le költségcsökkentés céljából, ezek közül azonban 24 mégis zöld utat kapott, mivel „kiemelt társadalmi, politikai, gazdaságfejlesztési” jelentőségűnek találták. Ezek közé tartozik az M9-es gyorsforgalmi út meghosszabbítása, vagyis az összeköttetés megépítése a tompai határátkelőhelyhez.

Pécs gazdasági életében régóta fontos tényező a dohány- és sörgyártás, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra, de a gépipar és elektronika is húzóágazatnak számít, amelyet többek között a Hauni és az iQuor képviselnek a városban, illetve a Harman, amely idén nyáron nyitott új telephelyet, ezzel több városi fejlesztést indukálva.

Ezekre a kérdésekre is keressük a válaszokat október 11-én a Portfolio roadshow-jának utolsó, pécsi állomásán, ahol vállalatvezetők, pénzügyi, munkaerőpiaci, digitalizációs és energetikai szakértők, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői gazdasági előadásokkal, valamint gyakorlati tanácsokkal várják az érdeklődőket.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebb információt IDE KATTINTVA találhat, előadóink listája folyamatosan frissül.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

pécs

baranya

vállalkozás

hitel

kkv

portfolio