Megkapták az utasítást a tankerületek: ezért kell spórolni az iskoláknak

HelloVidék   
  Megosztom
Megkapták az utasítást a tankerületek: ezért kell spórolni az iskoláknak

A tankerületi központok a napokban kaptak tájékoztatást a Klebelsberg Központtól (KK) az energiatakarékossági intézkedések bevezetésére. Lesznek olyan állami oktatási intézmények, ahol idén télen is spórolni kell majd.

A Népszava értesülései szerint a tankerületi központok a napokban kaptak tájékoztatást a Klebelsberg Központtól (KK) energiatakarékossági intézkedések bevezetésére. A lap úgy tudja, hogy több szakképző intézményben kiadták már az utasításokat

Egy laphoz eljutott levél szerint, amit a Szegedi Szakképzési Centrum küldött ki szeptember végén az irányítása alatt álló iskoláknak, a szakképzési centrumokban továbbra is szükséges a „szigorú energiatakarékossági intézkedések” meghozatala és betartása, amelyek minden tanulóra, alkalmazottra kötelezőek.

A fenntartó elvárása és a hatékony gazdálkodás érdekében a 2022/2023-as tanévre elfogadott energiamegtakarítási intézkedési tervek aktualizálása és kiadása szükséges az előttünk álló tanévre, intézményenként és a Szegedi Szakképzési Centrum összességére

- írták.

A tavalyi évről már jól ismert utasításokról is írnak benne, úgy mint a használaton kívüli helyiségek fogyasztóinak lekapcsolása, rövid, intenzív szellőztetések vagy a belső hőmérsékleti maximum 20 Celsius-fokon tartása.

A fűtés csak indokolt esetben, időszakosan üzemeljen, munkanapokon 06:00-16:00 óra között, ezen időszakon kívüli időben, valamint hétvégén és tanítási szünetekben temperáló fűtés (térhőmérséklet 15-16 Celsius-fokon tartása) alkalmazása szükséges

– olvasható még a dokumentumban, ami egyúttal tiltja az elektromos fűtőberendezések használatát, és arra is kitér, hogy a háztartási berendezéseket (pl. mikrosütő, kávéfőző, vízforraló) csak takarékosan lehet használni.

A fűtést az őszi, a téli és a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon, 14:00 órakor át kell állítani temperáló fűtésre, az első tanítási napot megelőző munkanapon lehet csak visszakapcsolni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

iskola

energiatakarékosság

spórolás