Meglepő fordulat: ki sem találnád, mivel kezdtek el fűteni a magyarok

Pénzcentrum   
  Megosztom
Meglepő fordulat: ki sem találnád, mivel kezdtek el fűteni a magyarok

Elmaradhat idén a roham a kandallók iránt, annyi azonban már most megfigyelhető, hogy a tavalyi évhez képest az emberek az olcsóbb modelleket keresik, sőt növekedhet a kereslet az alternatív fűtőtestek után.

Idén nem számítanak kályha- és kandallóhiányra a legnagyobb hazai kereskedők. Mint a Pénzcentrum megkeresésére a Warnex Magyarország közölte: úgy látják, a rezsipara teljesen elült a piacon, viszont annyi megfigyelhető, hogy a tavalyi évhez képest az emberek már az olcsóbb modelleket keresik.

Tavaly július-augusztusban nagyon nagy érdeklődés volt a kandallók, kályhák, kazánok és sparheltek iránt, amire sok cég nem volt felkészülve, hiszen nyáron kisebb a készlet ezekből a termékekből, valamint a Covid miatt az ellátási lánc is akadozott, ezért télre áruhiány alakult ki. Idén mi több terméket rendeltünk és raktározunk, pár közkedvelt kályhából lehet kisebb készlethiány, de a gyártók is visszatértek a normális működésre, nagyobb készlethiány nem fog kialakulni idén

- mondta a Pénzcentrum megkeresésére Baranyai Zoltán, a Warnex-Global Magyarország Zrt. marketingmenedzsere.

A legnagyobb hazai kályha-, kandalló- és sparheltforgalmazó vállalat aláhúzta, a gyártók ismét normálisan működnek és a szállítás is folyamatos, nem valószínű, hogy termékhiány lesz, maximum egy-két slágerterméknél alakulhat ki.

A Praktiker a lapnak azt közölte, hogy a tavalyi tapasztalatok is azt mutatták, hogy a hideg beköszöntével sokan keresik az alternatív fűtési termékeket, a bárkácslánc is felkészülten, nagy választékkal várja a vásárlóit. A magyar tulajdonban lévő barkácsáruház megújult online shoppal hangolt az őszi szezonra, remélik, az ország 20 pontján található áruházakban mindenki megtalálja a számára megfelelő megoldást.

Az alternatív fűtési eszközök gyártói továbbra is fennálló leterheltségüket a gyártások optimalizálásával ellensúlyozták, így termékhiányra idén nem számítunk

- közölték.

A barkácsáruház tapasztalatai alapján az enyhe őszi időjárás miatt idén később kezdődött a fűtési eszközök szezonja, azonban arra számítanak, hogy a hideg beköszöntével országszerte tovább nő majd a kereslet a különböző fűtő-melegítő megoldások iránt. Ennek megfelelően a folyamatosan utántöltik a készletet, és gondoskodik a minőségi és széles termékválasztékról.

A teljes cikket a Pénzcentrum oldalán olvashatjátok.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

fűtés

tüzifa

kályha