Több száz milliós támogatás ment a nógrádi településnek: de mire ment az ingyenpénz?

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós támogatás ment a nógrádi településnek: de mire ment az ingyenpénz?

Több mint háromszázmillió forint uniós támogatásból energetikai korszerűsítést végzett Diósjenő önkormányzata a polgármesteri hivatal, a tulajdonában lévő iskola, valamint az orvosi rendelő és kiállítótér épületén.

A Nógrád vármegyei település helyhatósága azt közölte: a Terület- és Településfejlesztés Operatív Programban (TOP) elnyert forrásból hőszigetelési munkálatokat végeztek el az épületeken, nyílászárókat cseréltek, valamint korszerűsítették a fűtési rendszereket.

A polgármesteri hivatalban a kazánt korszerű kondenzációs gázkazánra cserélték. Az orvosi rendelő és kiállítótér épületének fűtési rendszerét elektromos fűtőpanelekkel korszerűsítették, a hőtechnikai fejlesztések mellett itt az áramfogyasztás ellátására alkalmas napelemes rendszert építettek ki és napkollektort telepítettek. Utóbbi beruházás során megvalósult az épület akadálymentesítése is. A közlemény szerint az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően az épületek szén-dioxid-kibocsátása és a fenntartási költségek jelentősen csökkentek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

diósjenő

nógrád megye

önkormányzat

polgármesteri hivatal

iskola

orvosi rendelő