Mi lesz a szegedi erdővel? Egyházi iskola épülhet a több hektáros területen helyette

HelloVidék   
  Megosztom
Mi lesz a szegedi erdővel? Egyházi iskola épülhet a több hektáros területen helyette

A kormány hat hektár erdőt ajándékoz a Szeged-Csanádi Egyházmegyének, hogy ott egy új, saját egyházi iskolát építsen - írta meg a Telex.hu.

Ahogy a portál írja, a Magyar Közlönyben jelent meg október közepén Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával az a határozat, amely szerint a kormány ingyen ad át a Szeged-Csanádi Egyházmegyének egy 60 ezer négyzetméteres területet Szegeden.

Hozzátették, hogy a terület eddig állami tulajdonban állt, és közvetlenül a katolikus egyházmegye sportcentruma mellett helyezkedik el. Most a város önkormányzata attól tart, hogy az építkezés miatt teljesen ki fogják irtani az egyik utolsó, nagyobb méretű egybefüggő szegedi erdőt. Pedig az új egyházi iskolát ki lehetne alakítani már meglévő épületekben is, sokkal kisebb költséggel, és a természet károsítása nélkül.

Azt még nem lehet tudni, mennyibe kerül majd az új egyházi iskola és gimnázium megépítése, és ki fedezi a költségeket. A Telex elküldte kérdéseit a Szeged-Csanádi Egyházmegyének, az Agrárminisztériumnak és a Pénzügyminisztériumnak. Azt írták, ha bármelyiktől is kapnak választ, közölni fogják.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

erdő

iskola

egyházi iskola

fakivágás