Ment a mutyi Szabolcsban: illegális dohánygyárat találtak Kékcsén

MTI   
  Megosztom
Ment a mutyi Szabolcsban: illegális dohánygyárat találtak Kékcsén

Illegális dohánygyárat számoltak fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kékcsén a pénzügyőrök és a rendőrök egy közös akcióban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közlemény szerint a hatóság munkatársai két kékcsei ingatlanban 843 kilogramm fogyasztási dohányt, csaknem harminc kilogramm dohánylevelet és a feldolgozáshoz szükséges gépeket is találtak. Az ingatlanok melléképületében gyártotta és fekete zsákokba halmozta fel a feldolgozott dohányt egy 45 éves asszony, aki ehhez a szomszédok melléképületeiben is helyet kért.

A NAV munkatársai lefoglalták a több mint 110 millió forint értékű dohányt, amely csaknem kilencvenezer doboz cigaretta megtöltésére elegendő. Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás gyanúja miatt is felelnie kell

- tették hozzá.

Felhívták a figyelmet arra, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett, regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül; dohánylevél "napszámos" munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalónak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

illegális dohánygyár

dohánygyár

szabolcs-szatmár-bereg megye

nemzeti adó- és vámhivatal