Hárommilliárd forintos beruházást valósított meg a magyar nagyvállalat: erre költötték az elképesztő összeget

MTI   
  Megosztom
Hárommilliárd forintos beruházást valósított meg a magyar nagyvállalat: erre költötték az elképesztő összeget

Átadták a Gyermelyi Zrt. mintegy hárommilliárd forintból épült, új gabonatárolóit. Nagy István a Gyermelyi Zrt-ről elmondta, hogy a vállalatcsoport termékei előállítására egy teljesen zárt vertikális integrációt működtet, amely európai szinten is egyedülálló, és jelentős mennyiségi és minőségi biztonságot jelent az előállított termékeknél. Kiemelte, hogy azokban az ágazatokban van fejlődés és biztonság, ahol a legmagasabb szintű az integráció, mert ahol az integráció 50 százalék alatti, óriási problémákat okoz a kiszámíthatóság és biztonság hiánya.

A tárcavezető fontosnak nevezte a magyar mezőgazdasági szereplők számára, hogy mindenki megtalálja a helyét és szerepét egy sikeres integrációban. A miniszter arról is beszélt, hogy a malomipari termékek és a keményítő gyártásánál a Vidékfejlesztési Programban az ágazat 64 élelmiszeripari projektje nyert el támogatást 33 milliárd forintot megközelítő összegben.

Tóth Béla, a Gyermelyi Zrt. igazgatóságának elnöke kiemelte, hogy egy malomipari vállalkozás sikeréhez megfelelő gabonatároló kell, ezért is döntöttek a beruházás mellett; a hárommilliárd forintból épített új silóikhoz 1,5 milliárd forint állami támogatást kaptak. Megjegyezte, hogy a 40 ezer tonnás kapacitású silókban hárommilliárd forint értékű gabonát tudnak tárolni.

A sajtóanyag szerint a gabonatároló-rendszer a növekvő őrlési kapacitást szolgálja, az automata ki- és betárolást, tisztítást, szellőztetést biztosító új rendszer jelentősen növeli a gabonatároló kapacitást. A beruházásnak köszönhetően az éves őrléshez szükséges búza kétharmadát tudja a vállalat a telephelyén tárolni.

A Gyermelyi liszt termékpályáját megalapozó növénytermesztési ágazata 8100 hektáron gazdálkodik, míg a központi telephelyen működő malmok teljes mértékben ellátják a tésztagyárat, miközben egyre bővül a lisztek értékesítése a hazai és a környező országok piacán. A vállalatcsoport Magyarország egyik legnagyobb tojástermelője is, évi 170 millió darab tojást termel.

A cégcsoport az elmúlt öt évben 22 milliárd forintot fordított beruházásokra, ennek és a piac bővülésének köszönhetően növelni tudta dolgozói létszámát, amely jelenleg meghaladja az 500-at. A nyilvános cégadatok szerint a Gyermelyi Élelmiszeripari Zrt. 46,6 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 2,9 milliárd forintnyi nyereséget realizált 2022-ben, míg a megelőző évben árbevétele 27,1 milliárd, adózás utáni profitja több mint 1,2 milliárd forintot tett ki.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyermelyi

élelmiszeripar

gazdaság

mezőgazdaság

állami támogatás

pályázat