Itt a bejelentés: már a hétvégén sem lesz fekvőbeteg-ellátás ezen a vidéki településen

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a bejelentés: már a hétvégén sem lesz fekvőbeteg-ellátás ezen a vidéki településen

Már most hétvégén sem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi Kórház fül-orr-gégészeti osztályán. A betegeket ezentúl, ha jól vannak, péntekenként hazaküldik, a többieket pedig mentővel Békéscsabára viszik át.

A kórház sebészeti osztályán már egy hónapja nincs hétvégi ügyelet. Onnan Békéscsabára vagy Gyulára kerülnek a betegek. A békéscsabai kórházból hétvégente a gyerekeke viszik át Gyulára. A megyei kórház szerint az átszervezéssel minden beteg megkapja az állapotának megfelelő ellátást.

Az Orvosi kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke szerint ez azért van, mert nincs elég orvos és rossz a szervezés is - számolt be róla az RTL Híradó.

A betegk azt mondták, a Híradónak, hogy rendkívül kevés az orvos a kórházban. Van olyan is, akit nem érintik a mostani változások, mivel már évek óta másik városba megy, ha megbetegszik. A megyei kórháztól azt írták, hogy hétköznap a sebészeten, és a fül-orr-gégészeten is folyamatos az ellátás. A hétvégi ügyeleti időben, pedig a sürgősségi betegellátó osztályon kerül sor a betegek ellátására. Az átszervezezésnek köszönhetően minden beteg megkapja az állapotának megfelelő ellátást.

A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Soproni elnöke, Szijjártó László szerint nemcsak az a gond, hogy kevés az orvos, hanem az is, hogy rosszúl szervezik át őket.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

kórház

fekvőbeteg-ellátás

bezárás