Megújul a Hévízi-tó és környéke: ezek a változások történnek meg hamarosan

MTI   
  Megosztom
Megújul a Hévízi-tó és környéke: ezek a változások történnek meg hamarosan

A Hévízi-tó megújulását lehetővé tevő átfogó egészségturisztikai fejlesztési tervet fogadott el a kormány - jelentette be Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Nagy Bálint országgyűlési képviselő szombaton közös videóbejegyzésében.

Papp Gábor (Fidesz-KDNP) a helyszínen készült, a Facebook-oldalán megosztott felvételen azt mondta: a terv célja, hogy a tó megújuljon, hiszen ez az ország egyik legfontosabb turisztikai helyszíne.

Hozzátette, az épületet az elmúlt évtizedek megviselték, mostanra elavulttá vált, ezért halaszthatatlanná vált a felújítás: "ráfér és megérdemli a modernizációt".

A kormány támogatásának köszönhetően a tófürdő épülete visszakapja fénykori megjelenését, az új épület igazi kastélyként emelkedik majd ki a vízből

- közölte a polgármester. Kiemelte: a fürdővárosi fejlődést elindító Festeticsek előtt tisztelegve az épület visszakapja eredeti külsejét, miközben a 21. századi elvárásoknak megfelelő műszaki tartalommal születik újjá.

Legyünk büszkék rá, hogy új, impozáns fürdőbe érkeznek majd vendégek, mi, hévíziek pedig minden nap egy csodálatos kastélyban gyönyörködhetünk majd a gyógytavon

- fogalmazott Papp Gábor.

Nagy Bálint (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy az átfogó egészségturisztikai fejlesztési terv lehetővé teszi Hévíz világszínvonalú megújulását. A képviselő további örömhírként említette, hogy egy másik régi vágyuk is teljesül: a nemzetközi turizmus felpörgetéséhez nélkülözhetetlen Hévíz-Balaton Airport is megújul.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hévíz

fejlesztés

egészségturizmus

gyógyvíz

hévízi-tó