Egy ikonnal kevesebb: lebontják a legendás vidéki plázát

HelloVidék   
  Megosztom
Egy ikonnal kevesebb: lebontják a legendás vidéki plázát

November 20-án, hétfőn elkezdték lebontani a tokaji belvárosban lévő Skála Áruházat. A tervek szerint a2024 januárig tartó bontáshoz és az azt követő építéshez elegendő felvonulási területet tudnak biztosítani az épület mögött, így a munkálatok nem zavarják majd a helyiek mindennapjait.

Tokaj városában épült fel 1983-ban az ország második Skála Áruháza, ám a helyén le kellett, hogy bontsanak két házat. Ma pedig a Sáros László által tervezett áruházépületre vár hasonló sors - tudta meg a boon.hu.

A magyarepitok.hu az épület kapcsán azt írta, a Szövterv áruháztervet Sáros László készítette, aki fiatal, ambiciózus építészként egy a kor színvonalát magasan mutató épületet alkotott. Olyan épületet hozott létre, ami saját korában szokatlan bátorsággal, a rendezési tervnek ellentmondva nem vitte beljebb az áruházat 15 méterrel a házak sorától, helyette a történeti beépítési vonalat meghagyva zártsorú beépítésben helyezte el az épületet.

Mivel Tokaj lakosságának nagyobb része ma Kis-Tokajban, kertes övezetben él, így az áruház látogatottság az eltelt évtizedekben jelentősen visszaesett. A '80-as évek elején még kevés embernek volt autója, így a lakosságnak szüksége volt az intézményre, azonban ez az ezredfordulóra drasztikusan megváltozott.

Ma már azonban az épület nem szolgálja a lakók kényerlmét, nem tartozik hozzá elegendő parkoló sem, ráadásul nehéz lenne az aktuális igényekre alakítani és energetikailag is korszerűtlen.
A környező épületek állapotfelmérését a kivitelező már elvégezte, Posta György polgármester pedig értesítette az érintett területen élőket a munkálatokról.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

áruház

bontás

tokaj