Jöhet a jubileumi gigaberuházás: ez a település lehet a hazai turisztika egyik húzóereje

MTI   
  Megosztom
Jöhet a jubileumi gigaberuházás: ez a település lehet a hazai turisztika egyik húzóereje

Több beruházás tervezési eljárása is megindul a napokban a mohácsi csata 500. évfordulójához kapcsolódóan életre hívott, a térségben kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztéseket és eseményeket magában foglaló Mohács 500 program részeként.

A 2026-ra kormányzati támogatással megvalósuló program projektjeinek területfejlesztési és történelmi jelentőségük van, végrehajtásukkal Magyarország egyik legnagyobb kulturális-turisztikai húzóerejét adhatja a régió.

Mohács városát négy nagy projekt érinti közvetlenül, ezek között szerepel a helyi főtér, a ma nagyrészt autók parkolására használt Széchenyi tér átépítése, ahol parkolóház létesül, továbbá az ott álló Fogadalmi templom és környezetének továbbépítése, valamint a városháza felújítása.

Korszerűsítenék és bővítenék a Duna-parti Szent János Hotelt, emellett a városközponthoz kapcsolódó dunai partszakaszt is rendeznék, és felújítanák a Sokac révet.

A Csatatéri Emlékkápolna és a Kálvária felújítása, továbbá a II. Lajos Emlékhely fejlesztése, ott látogatóközpont kialakítása, tematikus sétány létrehozása is a megvalósítandó elképzelések között szerepel.

A tervezőket kiválasztó közbeszerzési eljárások folyamatban vannak, több eljárás a napokban zárul a tervezési szerződés megkötésével

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

mohács

fejlesztés

beruházás