Egyedülálló lehetőség a vidéki egyetemen: a Hungaroringgel fognak együttműködni

MTI   
  Megosztom
Egyedülálló lehetőség a vidéki egyetemen: a Hungaroringgel fognak együttműködni

Együttműködési megállapodást írt alá kedden a győri Széchenyi István Egyetem és a Hungaroring Sport Zrt. a Motorsport Innovation and Development Science Park (MINDS Park) megvalósításáról a mogyoródi Forma-1-es versenypályán.

Az eseményen Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke és Friedler Ferenc, az egyetem rektora, tudományos elnökhelyettese látta el kézjegyével a dokumentumot.

Fókuszban az oktatásfejlesztés és a közösségépítés

A megállapodás középpontjában az oktatásfejlesztés és a tudományos közösségépítés erősítésére irányuló programok támogatása, valamint az azokhoz kapcsolódó fejlesztések elősegítése áll. A MINDS Parkot a Hungaroring, az egyetem és az azt fenntartó alapítvány a létesítmény területén, közvetlen pályakapcsolattal szeretné létrehozni. A cél a hazai járműipari képzések és kutatások színvonalának emelése, valamint magas hozzáadott értékű fejlesztési tevékenységek Magyarországra vonzása. Mindemellett a park az innovációk és a kutatás-fejlesztések előmozdításához, valamint új mentori és felsőoktatási programok megteremtéséhez is hozzájárulhat az autó- és motorsport területén.

Az autó-motorsport magában hordozza a folyamatos technikai fejlődést, ami pedig jelenleg a Hungaroringen zajlik, az a Forma-1 irányítói által megfogalmazott minimum fejlesztési követelmény. A MINDS Park megvalósítása hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben a pálya ne csak a Forma-1-ről szóljon, az a munka pedig, ami a Széchenyi István Egyetemen folyik, garancia arra, hogy itt olyan tevékenység valósuljon meg, ami hozzáadott értéket jelent a Hungaroring számára

- mondta Gyulay Zsolt.

Az egyetem a közép-európai térség egyedülálló járműipari tudásközpontjává válhat

A MINDS Park infrastruktúrájának, épületeinek és eszközparkjának kiépülése újabb lehetőséget biztosíthat az együttműködésre a Széchenyi István Egyetem, az autó- és motorsport, valamint a piaci szféra között. A vállalatokkal és a gazdaság más szereplőivel való még szorosabb partnerség révén tovább erősödhet a nemzetgazdaság versenyképessége, és mindez hozzájárulhat ahhoz is, hogy az egyetem a közép-európai térség egyedülálló járműipari tudásközpontjává váljon

- nyilatkozta az eseményen Palkovics László.

Friedler Ferenc azt emelte ki, hogy ahogyan az autó- és motorsportban, úgy az egyetemi oktatás terén is lényeges szempont a versenyképesség.

Ahhoz, hogy egyetemünk helyt álljon a nemzetközi színtéren, fontos tudományos versenyképességünk professzionális erősítése, amit nagymértékben támogat a Hungaroringgel való együttműködésünk. A MINDS Park kimagasló infrastruktúrája segíteni tudja hallgatóink képzését, s mindemellett az élenjáró technológiák kutatás-fejlesztését, innovációját is szolgálhatja megoldandó, valós feladatok biztosításával

- hangsúlyozta Friedler Ferenc.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

győr

egyetem

oktatás

együttműködés

autó

motorsport

gazdaság