Botrány Debrecenben: a Kúria megsemmisítette a CATL akkugyár katasztrófavédelmi engedélyét

Népszava   
  Megosztom
Botrány Debrecenben: a Kúria megsemmisítette a CATL akkugyár katasztrófavédelmi engedélyét

A döntéssel a Kúria megsemmisítette a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi hatóság debreceni CATL-beruházásra kiadott engedélyét, egyben új eljárásra utasította a hatóságot.

Az indoklás szerint a hatósági eljárás a biztonsági jelentés kiegészítése tekintetében megsértette a nyilvánosságra - így a kifüggesztésre, közmeghallgatásra - vonatkozó szabályokat – számolt be róla a Népszava. Schiffer András ügyvéd, az LMP volt társelnöke Facebook posztjában a következőképp nyilatkozott az ügyről:

Győzelem! Stop Akkugyár! Ma délelőtt a Kúria az általam képviselt Horváth Nándor László debreceni polgár felülvizsgálati kérelmének helyt adva megváltoztatta a Debreceni Törvényszék ítéletét

Úsznak a konfliktusban a debreceni akkumulátorgyárak

A portál többször is beszámolt arról, hogy a Debrecenbe tervezett, horribilis méretű kínai akkumulátorgyár miatt hónapok óta áll a bál a cívisvárosban. A környezet ütemes szétrombolásával járó gigaberuházás miatt a helyiek heves tiltakozásba kezdtek, a témában tartott közmeghallgatás pedig botrányba fulladt.

A kormány egy olyan rendeletet hozott, miszerint nem szükséges az érintettek személyes megjelenése a közmeghallgatásokon. A rendelet az önkormányzatokra is érvényes, ennek értelmében az esemény „a helyi lakosság, valamint a helyben érdekelt szervezetek képviselőinek személyes megjelenése nélkül is megtartható”. A helyiek tiltakozása ellenére az akkugyár minden szükséges engedélyt megkapott – egészen pontosan Kúria ezen döntéséig.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

akkumulátor-gyártás

akkugyár

catl

debrecen

gazdaság

ipar