Botrány Debrecenben: a Kúria megsemmisítette a CATL akkugyár katasztrófavédelmi engedélyét

Népszava   
  Megosztom
Botrány Debrecenben: a Kúria megsemmisítette a CATL akkugyár katasztrófavédelmi engedélyét

A döntéssel a Kúria megsemmisítette a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi hatóság debreceni CATL-beruházásra kiadott engedélyét, egyben új eljárásra utasította a hatóságot.

Az indoklás szerint a hatósági eljárás a biztonsági jelentés kiegészítése tekintetében megsértette a nyilvánosságra - így a kifüggesztésre, közmeghallgatásra - vonatkozó szabályokat – számolt be róla a Népszava. Schiffer András ügyvéd, az LMP volt társelnöke Facebook posztjában a következőképp nyilatkozott az ügyről:

Győzelem! Stop Akkugyár! Ma délelőtt a Kúria az általam képviselt Horváth Nándor László debreceni polgár felülvizsgálati kérelmének helyt adva megváltoztatta a Debreceni Törvényszék ítéletét

Úsznak a konfliktusban a debreceni akkumulátorgyárak

A portál többször is beszámolt arról, hogy a Debrecenbe tervezett, horribilis méretű kínai akkumulátorgyár miatt hónapok óta áll a bál a cívisvárosban. A környezet ütemes szétrombolásával járó gigaberuházás miatt a helyiek heves tiltakozásba kezdtek, a témában tartott közmeghallgatás pedig botrányba fulladt.

A kormány egy olyan rendeletet hozott, miszerint nem szükséges az érintettek személyes megjelenése a közmeghallgatásokon. A rendelet az önkormányzatokra is érvényes, ennek értelmében az esemény „a helyi lakosság, valamint a helyben érdekelt szervezetek képviselőinek személyes megjelenése nélkül is megtartható”. A helyiek tiltakozása ellenére az akkugyár minden szükséges engedélyt megkapott – egészen pontosan Kúria ezen döntéséig.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

akkumulátor-gyártás

akkugyár

catl

debrecen

gazdaság

ipar