Milliárdos fejlesztés Hódmezővásárhelyen: mutatjuk, miért kapta a város az ingyenpénzt

MTI   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztés Hódmezővásárhelyen: mutatjuk, miért kapta a város az ingyenpénzt

Uniós támogatással 1,09 milliárd forintos beruházással fejlesztették a hulladékgazdálkodás rendszerét Hódmezővásárhelyen - közölte az önkormányzat.

A közlemény szerint a 2017-ben indult, az Építési és Közlekedési Minisztériummal konzorciumban megvalósuló beruházás költségeiből 980 millió forintot biztosított vissza nem térítendő európai uniós támogatás, 110 millió forint önrészt pedig sajáterő támogatási pályázaton kapott az önkormányzat a hazai költségvetésből.

A projekt során egyaránt fejlesztették a vegyes és a szelektív hulladékgyűjtés rendszerét; 4500 darab kerekes, műanyag hulladékgyűjtő edényt vásároltak, így a háztartások igényeiknek megfelelően már többféle méretű - 60, 120 és 240 literes - kuka közül választhatnak.

Kétszáz darab 1100 literes műanyag, billenő fedelű szelektív hulladékgyűjtő konténert és százhúsz 1100 literes horganyzott acél hulladékgyűjtő konténert is beszereztek, emellett nyitott, szimmetrikus görgős konténereket, valamint tömörítő tartályokat és tömörítő présfejeket is üzembe állítottak.

A hulladékgyűjtés logisztikáját hat, újonnan vásárolt két- és háromtengelyes hátulsó töltésű hulladékgyűjtő gépkocsi, valamint egy-egy görgős, valamint kétkaros konténeremelő felépítményes tehergépkocsi és kettő a görgős konténerszállítóhoz használt pótkocsi teszi hatékonyabbá. A beruházás részeként kialakítottak egy új hulladékudvart is.

A projekt fontos része volt a modern hulladékgazdálkodási rendszert bemutató, a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő, a környezettudatosságot erősítő szemléletformáló kampány is

- áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

uniós fejlesztés

uniós támogatás

hódmezővásárhely

hulladékgazdálkodás