Őrület, mi épült 630 millióból Miskolctól nem messze: erre ment az uniós pénz, már megint

MTI   
  Megosztom
Őrület, mi épült 630 millióból Miskolctól nem messze: erre ment az uniós pénz, már megint

Lezárult Miskolctapolca 628 millió forintos komplex turisztikai fejlesztése - adott tájékoztatást Miskolc polgármesteri hivatalának sajtóosztálya.

A közlemény szerint a városrész fejlesztésének részeként felújították a Csónakázó-tavat körülvevő ősparkot, ahol új sétányokat, pihenőpadokat, asztalokat és szeméttárolókat alakítottak ki. Emellett megtörtént a teljes közműhálózat felújítása, valamint utcabútorok és kandeláberek telepítése is.

A parkban zöldterület-fenntartási munkákat is végeztek, a területen elhelyezett új táblákon pedig háromdimenziós felületek mutatják be a környék jellegzetes növényvilágát. A tájékozódást egy érintőképernyős kijelzőn digitális térkép segíti.

A parkra jellemző állatvilág hangsúlyos fajtáit és a környék nevezetességeit festett állatfigurák, valamint bronzból készült minifigurák szemléltetik. A tanösvényen található alkotások Plank Antal képzőművész munkái - közölték.

A fejlesztések "nagyban hozzájárultak a terület, ezzel együtt pedig Miskolc turisztikai vonzerejének növeléséhez" - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a projekt 100 százalékos támogatással, az Európai Unió és a magyar állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

miskolctapolca

fejlesztés

turisztika

idegenforgalom