Őrület, mi épült 630 millióból Miskolctól nem messze: erre ment az uniós pénz, már megint

MTI   
  Megosztom
Őrület, mi épült 630 millióból Miskolctól nem messze: erre ment az uniós pénz, már megint

Lezárult Miskolctapolca 628 millió forintos komplex turisztikai fejlesztése - adott tájékoztatást Miskolc polgármesteri hivatalának sajtóosztálya.

A közlemény szerint a városrész fejlesztésének részeként felújították a Csónakázó-tavat körülvevő ősparkot, ahol új sétányokat, pihenőpadokat, asztalokat és szeméttárolókat alakítottak ki. Emellett megtörtént a teljes közműhálózat felújítása, valamint utcabútorok és kandeláberek telepítése is.

A parkban zöldterület-fenntartási munkákat is végeztek, a területen elhelyezett új táblákon pedig háromdimenziós felületek mutatják be a környék jellegzetes növényvilágát. A tájékozódást egy érintőképernyős kijelzőn digitális térkép segíti.

A parkra jellemző állatvilág hangsúlyos fajtáit és a környék nevezetességeit festett állatfigurák, valamint bronzból készült minifigurák szemléltetik. A tanösvényen található alkotások Plank Antal képzőművész munkái - közölték.

A fejlesztések "nagyban hozzájárultak a terület, ezzel együtt pedig Miskolc turisztikai vonzerejének növeléséhez" - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a projekt 100 százalékos támogatással, az Európai Unió és a magyar állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

miskolctapolca

fejlesztés

turisztika

idegenforgalom