1,1 milliárd forint támogatást kapott Sopron: mutatjuk, mire ment a pénz

MTI   
  Megosztom
1,1 milliárd forint támogatást kapott Sopron: mutatjuk, mire ment a pénz

Mintegy 1,1 milliárd forint kormányzati támogatásból korszerűsítették a Lenkey utcai egészségházat Sopronban.

A soproni önkormányzat közleménye szerint a fejlesztési munkálatokat idén februárban kezdték el. Megújították az épület belső és külső homlokzatát, új nyílászárókat építettek be, rekonstruálták a tetőket, a vízszigetelést, korszerű kondenzációs gázkazánokat és új radiátorokat szereltek be. Az épület áramfogyasztását szinte teljes mértékben a tető teljes felületén elhelyezett napelemes rendszer szolgálja. Korszerűsítették a villamos hálózatot, energiatakarékos LED-lámpatesteket és új liftet építettek be. A rendelőket kifestették és klimatizálták, a földszinten mozgáskorlátozottak számára is elérhető vizesblokkot alakítottak ki. A várótermekbe a régi, elhasználódott székek helyett új ülőhelyeket tettek, és egységes, modern információs táblákat raktak ki. Újjáépítették a közösségi tereket, továbbá rozsdamentes, üvegbetétes acélkorlátot helyeztek el a lépcsőházban.

Mindezeken túl rekonstruálták az épület előtti és melletti burkolatokat, valamint a csapadékcsatornát. A Lenkey utca aszfaltburkolatát az önkormányzat saját forrásból újította fel, az utca pedig a Deák tér felől egyirányú lett, ami révén további parkolóhelyeket alakítottak ki. A korszerűsítést a soproni székhelyű FÉSZ Zrt. végezte.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

sopron

támogatás

egészségház